Banner Before Header

Brittitiedustelu: Venäjän liike­kannalle­pano takkuilee, värväyksessä on tehty virheitä

Venäjällä osittaisen liikekannallepanon toteuttamisessa on ongelmia, totesi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan maanantaina.

Brittiraportin mukaan Venäjällä virkamiehet ovat lähes varmasti rekrytoineet ihmisiä, jotka eivät sovi liikekannallepanon kriteereihin. Heillä on todennäköisesti vaikeuksia myös kouluttaa uusia värvättyjä, raportissa sanotaan.

Ongelmista kielii raportin mukaan myös se, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnustanut ongelmat epätavallisen nopeasti. Putin on myöntänyt, että joukkojen mobilisaatiossa on tehty virheitä, jotka on korjattava.

Venäjällä eräs rekrytointiupseeri on otettu pois tehtävistään tuhansien ihmisten virheellisten armeijaan kutsumisten vuoksi.

Kutsuntaupseeri oli virassa Habarovskin alueella Venäjän Kaukoidässä, kertoi paikallinen kuvernööri Mihail Degtjarjov Telegram-videoviestissä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kuvernöörin mukaan noin puolet ”joistakin tuhansista” ihmisistä Habarovskissa oli kutsuttu virheellisesti armeijaan viimeisten kymmenen päivän aikana. Nämä henkilöt eivät kuvernöörin mukaan täyttäneet osittaisen liikekannallepanon kriteerejä, ja heidät lähetettiin siksi takaisin koteihinsa.

Yksi muukin rekrytointiongelma kävi ilmi maanantaina. Tuolloin Venäjän valtiollinen Tass-uutistoimisto uutisoi Venäjän vahingossa kutsuneen armeijaan noin 300 Jakutian asukasta, joita ei ollut määrä värvätä osittaisessa liikekannallepanossa.

Asiasta kertoi brittilehti Guardianin mukaan Tass-uutistoimisto Telegram-viestissään. Tass ei selventänyt, miksi nämä henkilöt eivät olleet sopivia rekrytoitaviksi.

Kutsutut ovat nyt palanneet Venäjän koillisosassa sijaitsevaan Jakutiaan eli Sahan tasavaltaan, Tass raportoi.

Ukrainan asevoimien mukaan Venäjä myös etsii nuoria miehiä rekrytoitavaksi valtaamillaan alueilla. Asiasta kertoi Ukrainan asevoimien eteläinen komentokeskus tiedotteessa maanantaina uutiskanava CNN:n mukaan. Venäjän joukot kulkevat sen mukaan ovelta ovelle ja laativat listoja armeijaikäisistä miehistä.

Myös henkilöllisyystarkastukset Venäjän tarkastuspisteillä ovat tiukentuneet ja ihmisten lähtöä vallatuilta alueilta on vaikeutettu huomattavasti, Ukrainan asevoimat kertoivat.

Väitteitä ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä.

Source Link is.fi