Brittney Grinerin oikeudenkäynti alkoi Venäjällä – Kreml kielsi heti Yhdysvalloissa levinneet epäilykset

Maailman parhaan naiskoripalloilijan Brittney Grinerin oikeudenkäynti Moskovan liepeillä alkoi perjantaina aamupäivällä, kertoo Reuters.

Griner on ollut helmikuusta lähtien pidätettynä, koska hänen matkatavaroistaan löydettiin lentokentällä sähkötupakan patruunoita, joissa oli hasisöljyä.

Rikoksesta voi saada Venäjällä jopa kymmenen vuoden tuomion.

Lue lisää: Yhdysvaltalainen olympiavoittaja pidätettiin Venäjällä – jopa 10 vuoden vankeustuomio uhkaa

Yhdysvalloissa on epäilty pidätyksen oikeudenmukaisuutta ja tapahtumien todenperäisyyttä. Niin media kuin monet julkisuuden henkilöt ovat pitäneet tähtiurheilijaa poliittisena vankina.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kielsi asian perjantaina.

– Voin puhua vain faktojen pohjalta. Faktat osoittavat, että urheilija pidätettiin huumausaineiden hallussapidosta. Venäjän oikeuskäytäntöjen mukaan sellaisesta rikoksesta voi seurata tuomio. Se on tuomarin päätettävissä, Peskov sanoi Reutersin mukaan.

Venäjän ja Yhdysvaltojen entisestäänkin kireät välit eivät ole helpottaneet Ukrainan sodan alkamisen jälkeen. Venäjän epäillään pitävän kaksinkertaista olympiavoittajaa Grineria neuvotteluvalttina, jotta Yhdysvallat vapauttaisi vankinaan pitämiä Venäjän kansalaisia.

Muiden naishuippujen tavoin Griner, 31, on pelannut WNBA-kauden päätyttyä osan vuodesta Venäjällä jo vuodesta 2014 lähtien. WNBA:ssa Phoenix Mercuryn supertähti on valittu kahdeksan kertaa sarjan tähdistöön.

Perjantaina Griner saapui oikeudenkäyntiin t-paidassa, jossa oli Jimi Hendrixin kuva.

Source Link is.fi