Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_51c87ebc083bf55431dcc3d443e1d91d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Burger King ei ole vieläkään saanut suljettua ravintoloitaan Venäjällä – taustalla oikeudellinen umpisolmu – Uutisalue

Burger King ei ole vieläkään saanut suljettua ravintoloitaan Venäjällä – taustalla oikeudellinen umpisolmu

Yhdysvaltalainen pikaruokaketju Burger King ei ole vieläkään saanut suljettua ravintoloitaan Venäjällä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ketjulla on Venäjällä noin 800 ravintolaa, jotka toimivat franchise-periaatteella.

Burger King keskeytti maaliskuussa kaiken tuen Venäjän markkinoille. Syynä oli Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Ravintolat ovat kuitenkin pysyneet edelleen auki ja niihin on ollut jopa jonoa muun muassa Moskovassa, Reuters kertoo. Burger King on hyötynyt siitä, että suurimman kilpailijan McDonaldsin ravintolat ovat olleet suljettuna.

McDonalds onnistui toukokuussa myymään Venäjän toimintansa yhdelle paikallisista franchise-yrityksistä ja jätti auki option ostaa liiketoiminta takaisin 15 vuoden kuluessa.

Burger Kingin poistuminen Venäjältä on osoittautunut huomattavasti vaikeammaksi. Ongelma on se, että Burger King ei omista ravintoloitaan Venäjällä. Emoyhtiö RBI hallinnoi Venäjän ravintoloita yhteisyrityksen kautta.

Burger Kingin franchise-kumppani Alexander Kolobov omistaa 30 prosenttia yhteisyrityksestä. Muita kumppaneita ovat Venäjän valtion omistama VTB-pankki, jolle Yhdysvallat ja EU ovat määränneet pakotteita, sekä varainhoitoyhtiö Investment Capital Ukraine.

RBI:n mukaan Kolobov on kieltäytynyt sulkemasta Venäjän ravintoloita. Kolobov kuitenkin kertoi Reutersille, ettei hänellä ole täyttä toimivaltaa ravintoloiden sulkemiseen ilman kaikkien kumppanien hyväksyntää.

RBI kertoi maaliskuussa yrittävänsä myydä 15 prosentin osuutensa yhteisyrityksestä. Asiaa tunteva lähde kertoo Reutersille, että länsimaiden Venäjälle asettamat pakotteet karsivat voimakkaasti mahdollisia ostajaehdokkaita.

Kolobovin kieltäytyi kommentoimasta, neuvotteleeko hän RBI:n osuuden ostamisesta.

Asia on siis ajautunut oikeudelliseen solmuun.

– Franchisen antaja ei voi käytännössä tai oikeudellisesti estää franchise-yrittäjää toimimasta, jos tämä haluaa tehdä niin, lakifirma Plave Koch PLC:n asianajaja Lee Plave kommentoi Reutersille.

– Käytettävissä olevat oikeuskeinot vievät aikaa ja vaikka niitä käytettäisiinkin, niiden panemiseksi täytäntöön jouduttaisiin silti venäläiseen oikeussaliin, mikä on tällä hetkellä epätodennäköistä, hän sanoi.

Lue lisää: Burger Kingillä yllättäviä vaikeuksia saada ravintolansa suljettua Venäjällä

Source Link is.fi