Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_252f0ad858764486fd9cd50f07532568, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Capitoliin murtautunut Kevin Cordon sai tuomionsa – haastattelu Ilta-Sanomille raskauttava tekijä – Uutisalue

Capitoliin murtautunut Kevin Cordon sai tuomionsa – haastattelu Ilta-Sanomille raskauttava tekijä

Losangelesilainen Kevin Cordon tuomittiin maanantaina 12 kuukauden ehdolliseen vankeuteen tunkeutumisesta Yhdysvaltain kongressiin. Cordon, 34, oli yksi sadoista Donald Trumpin tukijoista, jotka tunkeutuivat Capitoliin, kun kongressi oli vahvistamassa presidentinvaalien tulosta 6. tammikuuta.

Cordon antoi vain hetki kongressirakennuksesta poistuttuaan Ilta-Sanomille haastattelun. Anonyymi Ilta-Sanomien lukija ilmiantoi hänet Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:lle.

– Olemme täällä ottamassa takaisin demokraattisen tasavaltamme. On selvää, että vaalit varastettiin. Siitä on valtavasti todisteita, Cordon sanoi Ilta-Sanomille.

  • Video on katsottavissa tämän jutun yläpuolella olevasta videoikkunasta.

Courthouse News Servicen mukaan syyttäjät vaativat Cordonille yhden kuukauden ehdotonta vankeutta. He perustelivat rangaistusvaatimustaan Ilta-Sanomien haastattelulla, jossa tämä ei osoittanut katumusta. Liittovaltion tuomari Trevor McFaddenin mielestä ehdollinen vankeus oli riittävä rangaistus.

– Perustuen kokemukseeni tuomarina ja entisenä syyttäjänä on lähes ennekuulumatonta, että joku saisi ensikertalaisena vankeutta väkivallattomasta rikkeestä, McFadden sanoi.

Cordon tunkeutui kongressiin yhdessä veljensä Sean Cordonin kanssa. He olivat rakennuksen sisällä neljä minuuttia. Sean Cordon tuomittiin perjantaina yhden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hän ei antanut haastattelua yhdellekään tiedotusvälineelle.

– Kuten kerroin veljellesi viime viikolla, osallistuit noloon tapahtumaan, joka oli kansallinen häpeänaihe, tuomari McFadden sanoi.

Trumpin tehtäväänsä nimeämä tuomari huomautti, että kukaan ei yrittänyt vallata kongressia vuoden 2004 tai 2016 presidentinvaalien jälkeen, vaikka niidenkin tuloksista levitettiin väärää tietoa.

Cordon pyysi anteeksi amerikkalaisilta, itseltään, perheeltään ja tuhansilta rauhanomaisilta mielenosoittajilta, ”joiden äänen pieni vähemmistö talloi”.

– Se oli kiistatta typerä teko, se oli täydellistä harkintakyvyn puutetta, Cordon sanoi.

Mellakkaan liittyvistä rikoksista on saanut syytteen yli 650 henkilöä. Toistaiseksi kovimman rangaistuksen on saanut poliisia kasvoihin lyönyt Scott Fairlamb, joka tuomittiin 41 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Valtaosa syytetyistä ei ole vielä saanut rangaistustaan.

Source Link is.fi