Banner Before Header

Carola Niemelä tuomassa Suomelle maapaikkaa olympialaisiin – ylsi uransa parhaaseen suoritukseen slopestylen maailmancupissa: ”Jalat ihan tärisi”

Carola Niemelä avasi slopestylen kisakauden ryminällä ja vankisti asemiaan olympialaisten maapaikkarankingissa. Niemelä sijoittui Calgaryn maailmancup-kilpailun finaalissa viidenneksi, mikä on suomalaisen uran paras slopestyle-sijoitus.

– Jännitti ihan pirusti. Jalat ihan tärisi ennen kuin lähdin laskuun. Reilit meni hyvin ja oli sellainen fiilis, että nyt menee hyvin. Ekaa hyppyriä päin mennessä jalat tärisi ihan niin, ettei tiennyt miten päin laskisi, Niemelä kertasi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Kisan voiton vei Japanin Kokomo Murase. Niemelä kaatui ensimmäisellä laskullaan frontside 720:n.

– Vähän jäi harmittamaan miten meni ekalla laskulla, niin piti kasailla toiseen laskuun. Kävin laskemassa pari laskua normirinteessä, niin tuli hyvä fiilis. Toisella laskulla alku meni ihan niin kuin piti. Caballerial 540 jännitti taas, mutta sieltä se sitten tuli – ilman grabia mutta tuli kuitenkin. Sitten frontside 720 ja backside 180 ja onnellisesti alhaalla. Onnen tunteita oli kun pääsin alas. Pystyin tekemään sen minkä halusin ja se riitti, Niemelä jatkoi.

Viides sija nosti Niemelän asemia Pekingin maapaikkarankingissa. Niemelä nousi nimittäin sijalle 28 eli näillä sijoituksilla hän olisi ansaitsemassa paikan kolmenkymmenen joukossa.

Tällä hetkellä suomalaisista paikkansa kisoihin ovat varmistaneet Rene Rinnekangas, Enni Rukajärvi ja Kalle Järvilehto.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli luonnollisesti mielissään suojattinsa otteista.

– Meillä oli mitä mainioin finaalipäivä, mitä nyt hieman ei miehissä saatu täydellistä rania päälle. Carolalta paras maailmancupin slopen osalta ja kuten Mikko, hänkin teki kovassa paikassa ranin päälle jännityksestä huolimatta. Reililinja oli ihan timanttia finaalin tokalla laskulla. Pieniä työtapaturmia tuli hyppyreissä, mutta sekään ei tässä haittaa. Erittäin hyvää haastamista Carolalta, Koskinen suitsutti.

– Seuraavassa kisassa mitä vaan pisteitä kun kerää, niin useampi sija on mahdollista nousta. Kun vaan normaalisti pulkkaillaan, niin saa pulkkailla Pekingiin asti, Koskinen arvioi.

Rinnekangas 11:s, Rehnberg 12:s

Miehissä Rene Rinnekangas oli parhaana suomalaisena 11:s. Hän kaatui toisella laskullaan.

– Rata oli ihan uskomaton ja sopi omaan laskemiseen hyvin. Pystyin monipuolisesti vetämään ja kiva oli vaihdella laskua, mutta kyllähän se harmittaa älyttömästi. Nyt ei vaan sipuli riittänyt, Rinnekangas kommentoi.

Mikko Rehnberg kaatui avauslaskullaan ja oli 12:s.

– Tuli tehtyä se mitä halusin. Ei ehkä ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta kuitenkin ne temput mitä ajattelin.Koskinen (päävalmentaja) oli laittanut laudat luistamaan niin hyvin, että piti treeneissä vähän hajottaa lautaa, että olisi luistanut huonommin. Ei sekään auttanut ja edelleen luisti lujaa. Ensi viikolla uusi lauta ja uusi yritys, Rehnberg kommentoi.

Miesten kilpailun voiton vei Kanadan Sebastien Toutant.

Lue myös:

Source Link yle.fi