Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3bb506f00c18b81714a05222eb0373b1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Chicagon joukko­ampumisesta epäilty julkaisi netissä uhkaavia musiikki­videoita: ”Se on minun kohtaloni” – Uutisalue

Chicagon joukko­ampumisesta epäilty julkaisi netissä uhkaavia musiikki­videoita: ”Se on minun kohtaloni”

Ainakin kuusi ihmistä ammuttiin hengiltä maanantaina Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän paraatin yhteydessä Chicagon esikaupunkialueella. Loukkaantuneita on ainakin 31.

The Washington Postin mukaan epäilty on 22-vuotias Robert E. Crimo -niminen mies. Poliisi otti Crimon kiinni Highland Parkin pohjoispuolella lyhyen takaa-ajon päätteeksi varhain tiistaina Suomen aikaa.

Miestä kohtaan ei ole vielä nostettu syytteitä, kertoo poliisi CNN:lle. Poliisi kertoi ennen Crimon kiinniottoa uskovansa tämän olevan aseistettu ja ”erittäin vaarallinen”.

Ihmiset odottavat Highland Parkin poliisiaseman ulkopuolella joukkoampumisen jälkeen.

Poliisin tiedottaja Christopher Covelli tapauksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa.

Tiedotusvälineissä kiinniotettua Crimoa kutsuttiin aiemmin sekä epäillyksi että kohdehenkilöksi. Poliisin tiedottajan Christopher Covellin mukaan kiinniotetun uskotaan olevan vastuussa joukkoampumisesta, kertoo CNN.

– Kutsuminen jotakuta epäillyksi tai kohdehenkilöksi on käytännössä sama asia, Covelli kertoi.

Covellin mukaan poliisi on tutkinut huomattavan määrän digitaalista todistusaineistoa, joka johti tutkintaa kiinniotetun miehen suuntaan.

CNN kertoi tiistaina aamulla, että teosta epäilty Crimo on julkaissut musiikkivideoita, joiden sisältö viittaa aseväkivaltaan. Eräässä videossa esiintyy Crimoa muistuttava animaatiohahmo, joka suorittaa hyökkäystä kiväärillä.

– Minun täytyy vain tehdä se. Se on minun kohtaloni, hän laulaa.

Poliisit Central Avenuella ampumisen jälkeen.

Poliisin mukaan ampuminen alkoi maanantaina hieman kello 10 jälkeen paikallista aikaa, kun Highland Parkin itsenäisyyspäivän paraati oli parhaillaan käynnissä.

–  Vaikuttaa siltä, että kohteena oli paraatiyleisö. Erittäin sattumanvaraista, erittäin tarkoituksellista ja erittäin surullista, sanoi Covelli CNN:lle.

Lääkäri Brigham Templen mukaan Highland Parkin sairaalaan tuotiin 25 haavoittunutta, joiden ikähaarukkaa oli kahdeksanvuotiaasta 85-vuotiaaseen. Haavoittuneista neljä tai viisi oli lapsia, Temple kertoi.

Kuolleista viisi menehtyi tapahtumapaikalle ja yksi menehtyi vammoihinsa sen jälkeen, kun hänet oli kuljetettu sairaalaan, kertoo CNN.

Poliisi kertoi löytäneensä tapahtumapaikalta kiväärin. Poliisi ei kertonut yksityiskohtaisemmin sitä, mistä kivääri löytyi, mutta kertoi tilanteen näyttävän siltä, että ampuja olisi ampunut katolta.

Ampumistapauksen jälkeen viranomaiset peruivat itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia Highland Parkissa ja lähistön kaupungeissa.

Poliisi tutki joukkoampumisen jälkeen pidätetyn miehen äidin kodin.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kutsui joukkoampumista järjettömäksi väkivallanteoksi ja vannoi jatkavansa taistelua ”Yhdysvaltain aseväkivallan epidemiaa” vastaan.

Valkoisen talon sivuilla julkaistussa tiedotteessa Biden sanoi, että hän ja hänen puolisonsa Jill Biden ovat kiitollisia tapahtumapaikalla olleille ensihoitajille sekä lainvalvojille.

Biden kertoi myös puhuneensa Highland Parkin pormestarin sekä Illinoisin kuvernöörin kanssa ja tarjonneensa liittovaltion hallinnon apua.

Vähintään neljä uhria vaatineita ampumisia tilastoivan Gun Violence Archiven mukaan tänä vuonna Yhdysvalloissa on tapahtunut jo yli 310 joukkoampumista.

Source Link is.fi