Banner Before Header

Chilipula iski ja suositun Sriracha-kastikkeen tuotanto jouduttiin keskeyttämään – lisää luvassa vasta syksyllä

Sriracha-chilikastikkeen valmistaminen on jouduttu keskeyttämään chilipaprikapulan vuoksi, kertoo muun muassa Bloomberg.

Maustekastikkeen valmistaja Huy Fong Foods Inc. vahvisti keskiviikkona, että paprikapula on vaikuttanut kastikkeen tuotantoon.

Sosiaalisessa mediassa on tullut julki yhtiön huhtikuussa tuottajille lähettämä kirje, jossa kerrottiin, että sääolosuhteet ovat vaikuttaneet chilipaprikoiden laatuun, minkä vuoksi niiden saatavuus on huonontunut.

– Valitettavasti tämä ei ole meidän hallinnassamme, ja ilman tätä tärkeää ainesosaa emme pysty valmistamaan mitään tuotteistamme, kirjeessä sanottiin.

Yhtiö kertoo viestissä, että kaikki 19. huhtikuuta tai sen jälkeen tehdyt tilaukset toimitetaan 6. syyskuuta jälkeen. Viestissä sanotaan myös, että uusia tilauksia ei oteta vastaan ennen syyskuuta.

Yhtiö kertoi Axiosille hankkivansa chilinsä Meksikosta, jossa on kärsitty kuivuudesta.

Bloombergin mukaan kastikkeen fanit eivät ottaneet uutista kevyesti. Sosiaalisessa mediassa asiaa kuvailtiin muun muassa vuoden huonoimmaksi uutiseksi ja maailmanlopuksi. Jotkut aikoivat hamstrata kastiketta varastoon.

Asiasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Source Link is.fi