Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_14ff682d4d7112ba7033079364aedafd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Colorado voiton päässä Stanley Cupista! Artturi Lehkosen namupassi johti trillerin ratkaisuun – Uutisalue

Colorado Avalanche on enää yhden voiton päässä ensimmäisestä Stanley Cupistaan 21 vuoteen.

Se otti varhain torstaiaamuna Tampa Bay Lightningista 3–2-jatkoerävoiton ja siirtyi finaalisarjassa johtoon voitoin 3–1.

Trillerimäisen ja sarjan kannalta kriittisen tärkeän nelospelin sankariksi nousi sairastuvalta palannut Nazem Kadri, joka hiljensi Tampan Amalie Arenan voittomaalillaan ajassa 72.02.

Vapauttavan syötön voittomaaliin tarjoili Artturi Lehkonen.

Colorado on voittanut nyt molemmat jatkoerään venyneet ottelut tässä sarjassa.

Coloradon toinen suomalainen Mikko Rantanen syötti niin ikään yhden maalin. Kyseessä oli Rantaselle jo finaalisarjan kahdeksas syöttöpiste. Hän on enää yhden päässä kaikkien aikojen syöttöennätyksestä yhden finaalisarjan aikana.

Colorado sai nelosfinaaliin takaisin kakkossentterinsä Kadrin, joka oli ollut sivussa sarjan aiemmista otteluista peukaloleikkauksen jäljiltä.

Samalla joukkueen ykkösketju lyötiin muotoon Rantanen–Nathan MacKinnon–Lehkonen.

Suomalaisketjun ilta alkoi kuitenkin synkästi. Heti ensimmäisessä vaihdossa kolisi omissa.

Anthony Cirelli laukoi irtokiekosta Tampan 1–0-johtoon vain 36 sekunnin pelin jälkeen. Kyseessä oli nopein maali Stanley Cupin finaaliottelussa 16 vuoteen.

Coloradon maalivahdin Darcy Kuemperin kypärä irtosi päästä juuri ennen Cirellin maalia. Kuemper kävi tuomareille kuumana, mutta sääntöjen mukaan peliä ei katkaista, jos kyseessä on välitön maalintekotilanne.

Anthony Cirelli iski avausmaalin Kuemperin rojahtaessa jäähän ilman kypärää.

Tampalla oli avauserän aikana paremmat paikat seuraavan maalin tekoon, mutta edellispelissä vaihtoon tulitettu Kuemper oli shokkialun jälkeen iskussa.

Toiseen erään Colorado tuli lujaa ja loi heti ensi minuuteilla muutamankin tekopaikan. Painostus tuotti myös Avalanchen ensimmäisen ylivoiman. Hirmuviisikko käytti heti ensimmäisen tilaisuutensa hyväkseen.

Rantanen pelasi kiekon maalille, josta se kimpoili MacKinnonin kautta sisään ajassa 25.17.

Tasoituksen jälkeen Tampa sai jälleen paremmin otetta pelistä. Erän puolivälissä Victor Hedman purjehti yksilösuorituksella hyökkäysalueelle ja laukoi millintarkalla rystylaukauksella kiekon ohi Kuemperin.

Tampa koki toisessa erässä kolhuja. Ensin puolustajakolossi Erik Cernak joutui jättämään ottelun kesken blokattuaan lujan laukauksen. Erän lopussa elintärkeä sentteri Cirelli puolestaan loukkasi kättään ja syöksyi suoraa päätä pukuhuoneeseen.

Kaksikosta Cirelli palasi kaukaloon kolmannessa erässä.

Kakkoserän tavoin Colorado aloitti vahvasti myös kolmannen erän. Se kantoi jälleen hedelmää. Nelosketjun iskemä 2–2-tasoitus merkittiin lopulta Andrew Coglianon nimiin.

Kyseessä oli Coloradon ensimmäinen tasakentin tekemä maali Tampassa pelatuissa otteluissa. Edellisen kerran Lightning oli päästänyt kotonaan maalin tasaviisikoin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Torontoa vastaan.

Tasoituksen jälkeen Colorado painoi rajusti päälle, ja Tampa oli hetkellisesti sillassa.

Hieman ennen erän puoliväliä Nikita Kutsherov kuitenkin kilautti kiekon Coloradon maalin ylärimaan.

Erän loppua kohden taisto tasaantui, eikä lisämaaleja enää varsinaisen peliajan puitteissa nähty.

Jatkoajan alussa paras tekopaikka oli Coloradon Logan O’Connorilla, mutta Andrei Vasilevski torjui tämän yrityksen läpiajosta.

Hetkeä myöhemmin Coloradon Bowen Byram kilautti kiekon ylärimaan.

Lopulta vieraiden painostus palkittiin, kun Kadri upotti Lehkosen esityöstä ratkaisun ajassa 72.02.

Kadrin laukoma kiekko jäi kiinni maalin kattoon, ja hetken aikaa hallissa vallitsi epätietoisuus, oliko maali syntynyt vai ei.

Toisen syöttöpisteen voittomaaliin sai maalivahti Kuemper.

Jatkoerän laukaukset maalia kohti menivät Coloradolle 10–3.

Tampa Bay pelasi toista ottelua putkeen ilman Brayden Pointia.

Uransa ensimmäisen Stanley Cupin finaaliottelun pelannut Kadri sen sijaan oli maalista huolimatta selvästi kaukana parhaasta kunnostaan. Kadri ei ottanut lainkaan aloituksia, eikä hän pystynyt laukomaankaan normaalisti.

Sarja siirtyy seuraavaksi takaisin Denveriin, jossa viides osaottelu on ohjelmassa Suomen aikaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Coloradolla on tuolloin mahdollisuus juhlia mestaruutta kotiyleisönsä edessä.

klo 6.39: Korjattu jutun toisesta kappaleesta virheellinen päivä. Ottelu käytiin torstaiaamuna.