Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_eed574adcaa53297218f3b160e8b1007, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Colorado yrittää toistamiseen katkaista loppuottelusarjaa – Yle Urheilun asiantuntija nostaa esiin kuudennen finaaliottelun tärkeitä teemoja – Uutisalue

Colorado yrittää toistamiseen katkaista loppuottelusarjaa – Yle Urheilun asiantuntija nostaa esiin kuudennen finaaliottelun tärkeitä teemoja

Stanley Cupin loppuottelusarja kahden suurseuran välillä on huipentumassa. Colorado Avalanche johti finaalisarjaa Tampa Bay Lightningia vastaan neljännen finaalin vierasvoiton jälkeen jo 3–1.

Moni uskoikin sarjan katkeavan perjantaina Coloradolle.

Hallitseva mestari Tampa pelasi kuitenkin perjantaina sarjan toistaiseksi parhaan ottelunsa ja pakotti karavaanin takaisin kotijäälleen Tampaan.

Coloradolla on siis vielä kaksi ottelupalloa käsissään ensimmäiseen Stanley Cupin voittoon 21 vuoteen.

Yle Urheilu seuraa tapahtumia paikan päällä. Asiantuntija Ismo Lehkonen nosti kuudennen finaaliottelun alla esiin tärkeitä teemoja, joita kannattaa seurata tulevan yön ottelussa.

Aloitukset

Tärkeät aloitukset ovat viimeisessä kahdessa ottelussa menneet usein Tampalle. Aloitusten kautta he ovat saaneet paremmin rytmistä kiinni ja päässeet hyökkäämään laadukkaammin.

Yhden jääkiekkovaihdon pituus on noin 35–40 sekuntia. Voittamalla aloituksen hyökkäät kahdesti ja puolustat kerran.

Jos taas häviät sen, puolustat kahdesti ja hyökkäät kerran – siinä on valtava ero.

Nathan MacKinnonin aloitusprosentti on 41, Darren Helmin 40 ja J.T Compherin 39. Colorado tarvitsee aloituksissa avainpelaajiltaan enemmän.

Närkamp mellan Mikko Rantanen och Steven Stamkos.
Coloradon karvauspelaamisessa on ollut viime ottelussa ongelmia. Tampalla on vastaavasti selkeästi tiedossa, kuinka se tulee pois omalta alueeltaan.Lehtikuva

Avauspelaaminen

Coloradon karvauspelaaminen ei toiminut viime ottelussa lainkaan. Joukkue ei juurikaan saanut karvausriistoja.

Kääntäen: Tampalla on selkeät mallit, miten joukkue tulee omalta alueelta ulos. Joko pelin puolelta laiturille, aluetta voittamalla tai painottomalta puolelta. Colorado ei ole löytänyt Tampan avauksiin lääkettä.

Tampa tyytyy tiukoissa paikoissa voittamaan aluetta purkamalla kiekon omalta alueelta.

Colorado ei ole malttanut rytmittää keskialueen irtokiekoista peliä, vaan heillä on usein ollut liian kiire puskea peliä vain kohti hyökkäyspäätä.

Maalinedustapelaaminen

Maalin edusta on jääkiekon tärkein alue. Tampa hallitsi viidennessä ottelussa molempien maalien edustoja.

Tampa on toistaiseksi sulkenut kiekottomat pelaajat omalla alueellaan tai kaataneet heidän katolleen.

Tampan hyökätessä Coloradon alakolmio oli viimeksi kovan paineen alla. Tampa pelaa kovaa ja jatkuvasti harmaalla alueella.

Henkinen kovuus

Stanley Cup on maailman vaikein jääkiekkopokaali voittaa. Kovan rasituksen jälkeen stressitaso on korkealla, joten henkisen puolen kovuutta mitataan nyt toden teolla.

Tampa teki pelin pieniä asioita viimeksi paremmin. Kuudennessa finaalissa kannattaa myös seurata, miten Colorado käsittelee ottelua: viidennen finaalin tappiosta huolimatta tilanne on heille paras mahdollinen.

Hallitseva mestari on selkä seinää vasten ja mestaruus on yhden voiton päässä.

Lisäksi maalivahtipeli on edelleen sarjan sisällä kuuma peruna.

Tampan Andrei Vasilevski tunnetaan maailman parhaana maalivahtina ja ennen muuta kovien pelien pelaajana, kun taas Coloradon Darcy Kuemper on päästänyt lähes jokaisessa pelissä taakseen vähintään yhden helpon maalin.

Lisäksi yksi merkittävä huomio on, ettei Tampa ole johtanut sarjaa minuuttiakaan kolmeen otteluun. Sillä on iso rooli, kumpi pääsee maanantaina pelin päälle.

Lue myös:

Kommentti: Tampalta järisyttävän kova esitys armottomassa painekattilassa – Coloradolle kylvettiin epäilyksen siemen

Tampa Bay ei antanut Coloradolle mahdollisuutta juhlaan – Avalanche hassasi ensimmäisen mestaruustilaisuutensa, suomalaiset hiljaisina

Katso NHL-finaalin voittomaali, joka hämmensi kentällä olleetkin – Coloradon Kadri palasi kaukaloon, nousi heti sankariksi Lehkosen syötöstä

Kommentti: Tampa Bayn valmentajan avautuminen ratkaisumaalista oli taitavaa mediapeliä – lakimies otti epätoivoiset keinot käyttöön

Venäläistähti Andrei Vasilevski voi vielä kääntää Stanley Cupin finaalisarjan – ”Henkisesti kovin pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut”

Source Link yle.fi