Banner Before Header

Coloradon suomalaiset liekeissä – Avalanche karkasi toisen erän salamamaaleilla voittoon

Colorado oli ottanut läntisen konferenssifinaalin avauspelistä opikseen. Keskiviikon ottelussa se päästi kuusi maalia, mutta nyt Avalanchen puolustus toimi. Lisäksi Mikko Rantasen, Artturi Lehkosen ja Nazem Kadrin hyökkäysketju liekehti kakkoserässä ja tykitti kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa. Tästä Edmonton ei enää toipunut.

Coloradon päävalmentaja Jared Bednarin mukaan joukkue paransi selkeästi sarjan avauspelistä.

– Olimme alusta loppuun kurinalaisempia ja voimakkaampia. Hallitsimme taklauspeliä. Pelaajat olivat sitoutuneita siihen, Bednar sanoi Denver Postille.

Edmontonin valmentaja Jay Woodcroftin mukaan Oilers ei pystynyt hyödyntämään maalipaikkojaan.

– Meillä oli muutama paikka, vaikka ei niin paljon, kuin olisimme halunneet. Meidän pitää olla parempia laukomaan kiekkoa.

Ensimmäinen erä päättyi maalittomana. Toisessa erässä alkoi Coloradon kakkosketjun näytös. Artturi Lehkonen ohjasi pelin avausmaalin Mike Smithin taakse Nazem Kadrin laukauksesta. Myös Mikko Rantanen sai osumaan syöttöpisteen.

Lehkonen ja Kadri syöttivät Josh Mansonin 2–0-maalin, joka syntyi vain 15 sekuntia Lehkosen osuman jälkeen.

Rantanen iski vastahyökkäyksestä kiekon verkkoon Kadrin syötöstä.

Coloradon tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon (1+1) viimeisteli ylivoimalla loppulukemat 4–0:aan, kun pelikellossa oli 55 minuuttia. Myös Coloradon suomalaiset keräsivät ottelusta tehot 1+1.

Francouz pelasi nollapelin

Suomalaisten ketjukaveri Kadri syötti kaikki toisen erän kolme pikamaalia. Kaikki tehopisteet syntyivät kahden minuutin ja neljän sekunnin aikana. Kyseessä on kaikkien aikojen 10:nneksi nopeiten NHL:n pudotuspeleissä tehdyt kolme pistettä.

Syöttökone Kadri kehui joukkueensa puolustustyöskentelyä.

– Halusimme parantaa. Emme voi pelata edellisen pelin tapaan koko ottelusarjaa. Frankie otti muutamia tärkeitä torjuntoja. Olen ylpeä joukkueestamme, Kadri sanoi Denver Postille ottelun jälkeen.

Loukkaantuneen Darcy Kuemperin tilalla nollapelin pelannut Pavel Francouz torjui Coloradon maalilla 24 kertaa. Edmontonin maalivahti Mike Smith torjui 36 kertaa. Edmontonin Mikko Koskinen ei tällä kertaa saanut torjuntavastuuta. Avalanche viritti Edmontonin maalia kohti 40 laukausta. Coloradon kakkosvahtina penkillä istui suomalainen tulokasmaalivahti Justus Annunen.

Francouz kiitteli joukkuettaan pelin jälkeen.

– Joukkueen pelitapa auttoi minua. Se piti minut rauhallisena ja pystyin keskittymään omaan tekemiseeni.

Rantanenkin oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tällä kertaa emme lopettaneet pelaamista kolmannessa erässä. Jatkoimme kamppailua, jaksoimme taklata ja pysyä kiekossa. Mielestäni tässä oli iso ero (viime kertaan).

Jääkiekon NHL, läntisen konferenssin finaali, 4 voittoa:

Colorado–Edmonton 4–0
COL: Rantanen 1+1, Lehkonen 1+1
Voitot 2–0

Lue lisää:

Kommentti: Jukka Jalosta tarvittaisiin NHL:ssä – Wayne Gretzkyn avautuminen sen osoitti

NHL:n maalikarkeloiden jatkuminen saa asiantuntijan ymmälleen – Kimmo Kuhta muistuttaa nuorten tähtien dominoinnin varjopuolesta

Kaapo Kakkoa ja sitkeää junnuketjua hehkutetaan Pohjois-Amerikan mediassa – suomalaishyökkääjä avaa yllätyksen taustat

Source Link yle.fi