Banner Before Header

Cynthia ”Plaster Caster” Albritton on kuollut – tuli tunnetuksi rocktähtien peniksistä tekemistään kipsivaloksista

Bändäri ja kuvataitelija Cynthia “Plaster Caster” Albritton on kuollut pitkäaikaisen sairauden murtamana, useat lehdet kirjoittavat.

Albritton kuoli chicagolaisessa sairaalassa 21. huhtikuuta 2022.

Albritton aloitti uransa vuoden 1968 tienoilla Chicagossa.

Hän sai idean kipsivalosten tekemisestä kuvaamataidon kotitehtävästä. Lopulta hän ryhtyi suunnittelemaan ystävänsä kanssa, kuinka saisi rocktähdet suostumaan kipsivalosten tekemiseen heidän peniksistään.

Naiset alkoivat käyttää itsestään nimitystä Chicago Plaster Casters, eli Chicagon kipsenvalajat.

Ensimmäiset kipsivalokset he tekivät Monkeesin Peter Torkin ja Procol Harumin Gary Brookerin peniksistä, mutta työt epäonnistuivat.

Ensimmäinen onnistunut kipsivalos tehtiin Jimi Hendrixin miehuudesta.

Moni muukin rokkari suostui penismalliksi. Kipsivaloksia tehtailtiin muun muassa Dead Kennedys -yhtyeen nokkamiehen Jello Biafran siittimestä, The Whon rumpalin Keith Moonin elimestä ja kahden MC5-yhtyeen jäsenen falloksesta.

– Halusin opetella muovaamaan peniksen. Niinpä ajattelin, että miksen samantien tee koko pakettia muusikoiden kanssa. Se teki koko hommasta entistä absurdimman ja hauskemman, Albritton kertoi vuonna 2000 antamassaan haastattelussa.

Femistit pitivät Albrittonin töitä naisia alentavina.

Kirjailija ja sosiologi Camille Paglia totesi kuitenkin 2000-luvun alussa asian olevan täysin päinvastoin.

– Albrittonin taiteessa naiset ottavat kontrollin, hän totesi.

Albritton teki kipsivaloksia myös naisten rinnoista. Malleiksi päätyivät muun muassa Yeah Yeah Yeahs -yhtyeen Karen O ja Stereolabin Laetitia Sadier.

Albrittonista tehtiin myös laulu. KISS-yhtyeen Love Gun -albumilta löytyy Plaster Caster -niminen biisi, joka kertoo kipsivalosten tekijästä ylistävään sävyyn.

Albrittonin penisvalokset olivat ensimmäistä kertaa näytteillä New Yorkissa vuonna 2000.

Source Link is.fi