Banner Before Header

Danske Bank: Suomalaiset piensijoittajat ottivat tuplariskiä – kohteina Britannia ja tupakka

Danske Bankin suomalaisasiakkaat olivat osakemarkkinoilla joulukuussa ostomielellä. Suurimmista markkinoista myyntilaidalla oltiin ainoastaan Yhdysvalloissa, Danske Bank kertoo tiedotteessaan.

Danske Bankin suomalaisten yksityissijoittaja-asiakkaiden osakevaihdosta ostoja oli euromääräisesti vajaat 60 prosenttia.

Britannia nousi poikkeuksellisesti viidenneksi vaihdetuimmaksi markkinaksi Norjan ohi. Britanniassa ostoja oli 90 prosenttia vaihdosta.

Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto huomauttaa, että viime vuodet Britannia on ollut riskikohde, koska brexit on heiluttanut maan taloutta ja punnan kurssia. Nyt sijoittajat ostivat erityisesti tupakka-alalla toimivia Imperial Brandsia ja British American Tobaccoa.

– On hyvä huomata, että sijoittajat ottavat tässä tilanteessa riskin paitsi valuutassa myös markkinamuutoksessa, sillä yhä harvemmat suuret sijoittajat ovat valmiita sijoittamaan tupakkaan, Kivipelto sanoo tiedotteessa.

Dansken asiakkaiden vaihdetuimpien ja ostetuimpien osakkeiden joukosta löytyvät Nokia, Fortum, Neste ja Sampo. Nettomyydyimpien kärjestä löytyy joulukuun puolivälissä listautunut Kempower.

Source Link is.fi