Banner Before Header

Delhiä uhkaa jälleen sulku – tällä kertaa saasteiden takia

Intian korkein oikeus vaatii, että maan pääkaupunki Delhi ryhtyy rankkoihin toimiin ilmansaasteiden noustua vaaralliselle tasolle.

Korkein oikeus käsitteli maanantaina toista kertaa kansalaisaloitetta, jossa valitettiin pääkaupunkialueen ilmansaasteista.

– On erittäin valitettavaa, että meidän täytyy asettaa hallintoelinten agenda. Kun käsittelimme tätä asiaa perjantaina, luulimme että pidätte kokouksen ja päätätte jostain konkreettisesta, mutta mitään ei tapahtunut, korkein oikeus läksytti kaupunginhallituksen edustajaa Hindustan Timesin mukaan.

Delhin koulut määrättiin lauantaina suljettavaksi viikon ajaksi saasteiden takia.

Korkein oikeus vaati, että Delhin kaupunginhallitus ja Delhiä ympäröivät osavaltiot esittävät lähipäivinä rankkoja toimenpiteitä ilmansaasteiden vähentämiseksi.

Ilmanlaatuindeksin mukaan Delhin ilmanlaatu on tällä hetkellä vakava tai erittäin huono. Alueen ilmanlaatu heikkenee joka vuosi marraskuun alussa.

Kaupungin edustaja kertoi, että Delhi harkitsee muun muassa sulkutilan julistamista kaupunkiin ja kaiken kaupunkiin tulevan autoliikenteen pysäyttämistä kahdeksi päiväksi.

Korkeimman oikeuden puheenjohtaja NV Ramana vaati, että työntekijät pääkaupunkiseudulla määrättäisiin toistaiseksi työskentelemään kotoaan käsin.

Esitetyt toimet muistuttavat toimenpiteitä, joita Intia käytti taistelussa koronaviruksen leviämistä vastaan.

Source Link is.fi