Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_557c60027398e538a33974b1e13fd7c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Derby-voittaja Dusktodawn Boogie häikäisi myös tammaköörissä – ensi talvena Prix d’Ameriqueen? – Uutisalue

Derby-voittaja Dusktodawn Boogie häikäisi myös tammaköörissä – ensi talvena Prix d’Ameriqueen?

Dusktodawn Boogie on ollut lyömätön Suomen raviradoilla tänä vuonna. Villinmiehen tammakilvassa lauantaina Derby-voittajaa yrittivät kampittaa muun muassa Velvet Gold ja Magic Madonna, mutta turhaan. Kenneth Danielsenin suojatti oli ylivoimainen.

Valmentajan lusiessa ajokieltoaan Dusktodawn Boogien kyydistä rattailla nautti Olli Koivunen. Velvet Gold kiri vahvasti kakkoseksi ja Cream Candy venyi kolmanneksi.

Koivunen ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan antoi laina-ajokkinsa voimien puhua. Kuski halusi johtavan rinnalle ja valjakko hankki yliotteen keulassa juosseesta Magic Madonnasta jo loppukaarteessa. Rahanjakosuora oli tyylittelyä.

– Lähtö meni taktisesti jopa paremmin kuin odotin, kun meidän ja Velvet Goldin väliin pääsi kaksi hevosta alussa. Mutta Dusktodawn Boogie oli tänään niin käsittämättömän hieno, että en tiedä oliko taktisilla kuvioilla mitään merkitystä lopulta.

Voitosta maksettiin 42 000 euron palkinto. Voittoaika 12,1a/2100 metriä sivuaa Mascate Matchin 4-vuotiaiden tammojen Suomen ennätystä ja haukkasi puoli sekuntia An-Dorran kilpailuennätyksestä.

– Tamma on todella hieno ajaa. Uskon, että se nähdään joskus vieläkin isommissa ympyröissä kuin Derbyssä tai Villinmiehen tammakilvassa. Se on syntynyt huippuhevoseksi.

Myös valmentaja Danielsen antoi hevoselle lauantain suorituksesta täydet pisteet, luonnollisesti.

– Verraton suoritus! Olen todella tyytyväinen tammaan. Seuraavaksi se juoksee Kasvattajakruunussa Turussa, Liedossa valmentava norjalainen kertoi.

Sen jälkeen vuorossa voi olla vaativa Ranskan-reissu. Dusktodawn Boogie kilpaili jo edellistalvena menestyksekkäästi Pariisissa Jean-Michel Baziren tallista. Danielsen sanoi Derby-voiton jälkeen kolme viikkoa sitten, että haluaa nähdä suojattinsa joskus maailman suurimmassa ravikilpailussa Prix d’Ameriquessa. Tavoitetta ei tarvitse päivittää lauantain suorituksen jälkeen.

Suomessa syntynyt tamma on kilpaillut Prix d’Ameriquessa viimeksi vuonna 2000, kun Louise Laukko mahtui mukaan. Superlähtö ajetaan perinteisesti tammikuun viimeisenä sunnuntaina Vincennesin kaviouralla.

Vuoden 2003 ykkönen B. Helmiina ja toissa syksyn paras Suven Sametti ovat edelliset Villinmiehen tammakilvan voittajat, jotka ovat nousseet myöhemmin urallaan ravikuningattareksi. Tulevat vuodet näyttävät, olisiko Sarikanissa ainesta harvalukuisen joukon seuraavaksi jäseneksi. Lauantaina tuli voitto 26 000 euron ykköspalkinnolla ajetusta 5-vuotiaiden suomenhevosten loppukilpailusta.

Dramaattisen kisan ennakkosuosikeista Aamulento ja Brenna menettivät mahdollisuutensa heti kiihdytysvaiheessa laukan vuoksi. Tuomariston mukaan Laurilan Ilona Jarmo Saarelan ajamana häiritsi keulapaikalla vastannutta Aamulentoa ensimmäisessä kaarteessa niin, että Saarela sai kolmen vuorokauden ajokiellon ja 520 euron sakot.

Sarikan sai haettua kärkipaikan Laurilan Ilonalta toiseen kaarteeseen mentäessä ja oli lopulta aivan omaa luokkaansa. Brenna paikkasi laukan hienosti ja jyräsi vielä kakkoseksi. Onnen Häivä kiri kolmostilalle.

Sarikania valmentaa Timo Korvenheimo ja sitä ohjasti Santtu Raitala.

– Koko vuosi on lähtökohtaisesti ajateltu niin, että meidän paras hetki osuisi tähän kisaan. Se, että valmennustiimi oli onnistunut loihtimaan hevosen näin hyväksi tälle päivälle, tuottaa kovasti positiivisia ajatuksia, Raitala iloitsi.

Myös valmentaja oli onnesta ymmyrkäisenä.

– Aivan valtavan paljon merkitsee tämä voitto, varsinkin kun onnistuminen tuli suomenhevosella. Sarikan on tallin ainoa suomenhevonen, joten vain sillä päästiin yrittämään.

Treenari ei yksilöinyt voittajahaastattelussa tarkemmin, mitkä yksittäiset asiat loksahtivat kohdilleen lauantaina.

– En osaa kertoa sitä. Yritettiin vain, että hevosella olisi tänään kaikki tosi hyvin, ja ehkä vielä vähän paremminkin.

Lämminveristen avoin lähtö kutistui poisjääntien jälkeen vain seitsemän hevosen koitokseksi. Global Withdrawl johti kisaa odotetusti alusta loppuun. Se sai kovaa painetta sekä alussa että lopussa American Herolta, mutta selvitti haasteen voitokkaasti.

– Rehtiä kilvanajoa oli. Koko matka mentiin kovaa ja huippukuntoiset hevoset kestivät tempon hienosti, ohjastaja Santtu Raitala sanoi.

Kilometriajan 11,1a/1609 metriä ravannutta Global Withdrawlia valmentaa Matias Salo. Voitto oli hevoselle kauden seitsemäs.

Olavi Nisosen Pauhis oli yksi edellisen ravisyksyn ja -talven voittotehtailijoista, ja lupaavalta näyttää myös tulevan etsikkoajan kanssa. Kotiradan ori oli valmis voittamaan kolmannen kesäistä kilpailutaukoaan seuranneen kisan, vaikka pikamatka ja takarivin lähtöpaikka eivät puoltaneet ennakkoon.

Väkevästi kirineen Pauhiksen taakse jäivät muun muassa kuninkuuskisan viitonen ja alkusyksyn menestyjä Enon Vilppi.

Ohjastuksesta huolehti suurimman osan hevosen voitoista viime vuosina ajanut Antti Teivainen. Kova matkavauhti sopi valjakolle mainiosti.

– Hevonen tuntui koko matkan ajan hyvältä. Se vaihtoi hyvin rytmiä 200 metriä ennen maalia kun nyppäisin vetolaput, ja voitti vielä aika helposti. Pauhis ei ollut väsynyt maalissa, Teivainen korosti.

Lämminveritammojen kisassa suuri ennakkosuosikki Goodogoodytwoshoes laukkasi kankaalle heti ensi metreillä. Sen hyödynsi voitokkaasti Kimmo Aholan valmentama ja lauantain ohjastajanimen Santtu Raitalan kuskaama Nazareth, joka johti mailin kisaa sisäradalta alusta loppuun.

Tamman edellinen kilpailu oli kesäkuulta.

– Hevosella oli ravivaikeuksia alkukauden aikana. Tänään hevonen oli lämmityksessä turhan aggressiivinen ja mietin jopa pitääkö se jättää pois, mutta kilpailussa meno näytti hyvältä, Ahola kommentoi.

Enintään 23 000 euroa tienanneiden lämminveristen lähdössä Samuli Innasen valmentama Infinito kurotti niukkaan voittoon. Ruuna starttasi ikävältä lähtöpaikalta, mutta ohjastaja Kari Venäläinen onnistui tarjoamaan sille mukavan reissun keskijoukoissa.

– Huippuesitys hevoselta. Aikaisin piti lähteä kiriin ja pitkään ajaa kovaa, Venäläinen niputti.

Nastolalaisen Innasen raviperheen vasta 4-vuotias hevonen on noussut nopeasti T75-menestyjäksi. Menestyksen voi olettaa jatkuvan myös sarjojen noustessa.

Myös suomenhevosten tasoitusajoon tuli yllätysvoittaja. Teemu Okkolinin Säfööri sai maukkaan juoksun sisäradalla ja kiri loppusuoran parhaiten.

6-vuotias ruuna on petrannut kovasti viime aikoina.

– Se oli kesällä kolme kuukautta rekitreenissä ja sen jälkeen tulosta on tullut. Iso hevonen on nyt vahvempi ja muutenkin kasvanut mittoihinsa, Okkolin sanoi.

Oikea T75-rivi

T75-1: 12 Infinito

T75-2: 10 Pauhis

T75-3: 14 Säfööri

T75-4: 1 Nazareth

T75-5: 3 Sarikan

T75-6: 3 Dusktodawn Boogie

T75-7: 2 Global Withdrawl

Seitsemän oikein tuloksille: 3167,39 euroa

Kuusi oikein: 33,11 e

Viisi oikein: 3,05 e

Source Link is.fi