Banner Before Header

Dianan läheinen ystävä auttoi tekemään The Crownia – vetäytyi äkkiä sivuun, kun tajusi millaisessa valossa prinsessa esitetään

Netflixin huippusuositun The Crown -draamasarjan viidennellä kaudella seurataan prinsessa Dianan elämän viimeisiä vaiheita.

Uusia jaksoja on ollut tekemässä edesmenneen prinsessan läheinen ystävä Jemima Khan, 47, joka palkattiin tehtävään auttamaan jaksojen käsikirjoituksessa. Khan otti työn vastaan, koska halusi päästä itse varmistamaan, että hänen ystävänsä menneisyyttä käsitellään ohjelmassa mahdollisimman kunnioittavasti ja totuudenmukaisesti.

Nyt Khan on kuitenkin kertonut vetäytyneensä tehtävästä, koska ei päässyt asioista yhteisymmärrykseen muun käsikirjoitustiimin kanssa. Samalla Khan kertoi toivovansa, että hänen nimensä poistettaisiin sarjan lopputeksteistä.

Ystävykset Jemima Khan ja prinsessa Diana vuonna 1996.

Khan kertoi päätöksensä syyksi sen, ettei prinsessa Dianan elämää käsitellä sarjassa niin kuin hän olisi alun perin toivonut.

– Vuonna 2019 Peter Morgan pyysi minua käsikirjoittamaan The Crownin viidettä kautta hänen kanssaan. Hän kaipasi apuani erityisesti niiden jaksojen kanssa, jotka käsittelivät prinsessan viimeisiä vuosia ennen kuolemaansa. Harkitsin hänen pyyntöään pitkään, sillä en ole puhunut näistä asioista julkisesti koskaan aiemmin ja lopulta suostuin, Khan kertoi The Sunday Timesin haastattelussa.

Jemima Khan helmikuussa 2017.

Haastattelun mukaan Khan työskenteli käsikirjoittajana Morganin rinnalla syyskuusta 2020 helmikuuhun 2021.

– Kun tajusin, ettei meidän käsikirjoitussopimustamme noudatettu, eikä Dianan tarinaa kerrottukaan niin kunnioittavasti ja empaattisesti kuin olin toivonut, pyysin, että kaikki minun panostukseni poistetaan sarjasta lopputekstejä myöten, Khan sanoi.

Asiasta uutisoivat myös The Evening Standard, The Guardian ja The Sun.

Siinä missä Khan löi liinat kiinni Netflixin hittisarjan kanssa, Dianan poika prinssi Harry porskuttaa eteenpäin miljoonasopimuksellaan, jonka hän solmi jokin aika sitten Netflixin kanssa. Khanin päätöksen myötä kriitikot tuomitsevat Yhdysvaltoihin muuttaneen prinssin, jonka heidän mielestään tulisi pistää stoppi Netflix-yhteistyölleen.

– Harryn pitäisi repiä koko sopimus ja pitää äitinsä puolia, sanoo prinssi Harrysta elämäkerran kirjoittanut kirjailija Angela Levin The Sunille.

– Kumpi on tärkeämpää, raha vai oman äidin puolustaminen? On järkyttävää, ettei hän ole avannut suutaan tästä asiasta, Levin jatkaa.

Emma Corrin esitti prinsessa Dianaa The Crownin 4. kaudella.

Harry ja Meghan solmivat Netflix-sopimuksensa viime syksynä, jonka jälkeen he ovat tehneet useita muita sopimuksia eri viihdejättien kanssa. Netflixiin he ovat tuottaneet muun muassa dokumentteja ja lastenohjelmia oman Archewell-yhtiönsä kautta.

Kuningasperheen historiasta kertova The Crown aloittaa pian viidennen tuotantokautensa, joka keskittyy yksinomaan Dianan viimeisiin vuosiin. Kaudella käsitellään muun muassa Dianan ja Charlesin avioeroa, sekä ”sydänten prinsessan” suhteita kirurgi Hasnat Khaniin ja liikemies Dodi Fayediin.

Prinssi Harry ei ole ottanut julkisesti kantaa siihen, miten hänen äitinsä menneisyyttä käsitellään ohjelmassa.

Source Link is.fi