Banner Before Header

Diili-finalisti syyllistyy kriittiseen virheeseen kilpailun viimeisenä yönä – miten vaikuttaa kilpailun lopputulokseen?

Diili-finalistit Clarissa Hedman ja Mikko Vehmas ovat rakentaneet tiiminsä Diilistä aikaisemmin kaudella potkut saaneista kilpailijoista. Clarissa on valinnut omaan joukkueeseensa Axel Jäntin, Dora Palmroosin, Vili Raution ja Svante Spiikin. Mikko on valinnut joukkueeseensa Henri Kurttilan, Sirly Ylläsjärven, Jami Haajasen ja Tiina Heikan.

Heti jakson alussa Jaajo Linnonmaa nostaa esiin sen, että kaikki kauden viisi semifinalistia olivat ennakkohaastatteluissaan kertoneet valitsevansa mahdolliseen finaalitehtävään mukaan kilpailusta ensimmäisenä potkut saaneen Axel Jäntin. Mies vaikuttaa uutisen kuullessaan tyytyväiseltä.

Finaalitehtävänä on siis rakentaa presentaatio, suorittaa markkinatutkimus potentiaalisista asiakkaista ja yhteistyökumppaneista ja esitellä kokonaisuus lukuineen kaikkineen potentiaalisille sijoittajille.

Clarissa kertoo kehitelleensä liikeideaa eläinpalvelualustasta omassa päässään jo jonkin aikaa. Sen paperille saattaminen aiheuttaa kuitenkin tuskaa. Hän empii omaa suoritustaan ja kyseenalaistaa jopa varsinaista yritysideaansa. Paine alkaa kasaantua ja se vaikuttaa koko tiimiin.

– Kyllä mä koen, että onnistuminen on iso osa mun identiteettiä, Clarissa kertoo haastattelussa.

– Clarissalla on paniikki kasvanut nyt niin isoksi, että pitäisi pysäyttää koko peli hetkeksi. Vaikka aika on rajallista, se ei tarkoita sitä, ettet sä voisi lähteä kiertämään vaikka korttelia ympäri. Ottaa kymmenen minuuttia. Vetää vähän happea. Antaa aivoille ihan hetki rauhoittua, tehtävänsuoritusta seuraava neuvonantaja Toni Lähde kommentoi.

– Mun pää meni ehkä lähinnä sekaisin siitä, että kun mulla on ollut oma visio tästä koko ideasta ja yrityksestä. Sit musta tuntuu, että mä alan koko ajan epäilemään, että no pitäiskö se ollakin joku toinen ja pitäiskö sen ollakin tää. Se vähän sekoittaa ajatuksia, Clarissa avaa tuntemuksiaan.

– Tämä on vaikea tehtävä, mutta nyt pitää muistaa, että hän osaa tän, Lähde sanoo luottavaisin mielin.

Clarissa herää esitysaamuun sekalaisin tuntein. Viimeisen yön aikana on tapahtunut jotain, mikä saattaa vaikuttaa kilpailun lopputulokseen.

– No siinähän sitten kävi sillä lailla, että menin huoneeseen ja ehkä hieman väsyneenä yritin vielä tehdä vikoja viilauksia. Jotain todella typerää kävi ja sit mä vahingossa vaan hyväksyin, että ok. Ja sit se deletoi sen koko homman, enkä mä saanut palautettua sitä enää, Clarissa kertaa yön tapahtumia.

– Hetken mä mietin, että mitä tässä pitäisi tehdä? Rupeanko itkemään vai nauramaan. Mutta sitten mä vaan kokosin itseni ja mietin, että mulla kuitenkin on se liikeidea syvällä sisässäni ja kyl mä sit vaan sain sen kasaan, Clarissa jatkaa.

– Ja muutama tunti tullut nukuttuakin? Axel kysyy.

– Niin, oon mä tässä kolme tuntia nukkunutkin, Clarissa vastaa naurahtaen.

Sijoittajayleisössä onkin yllättävän paljon tuttuja kasvoja, muun muassa Paleface, Emma Kimiläinen, Darude, Minna Parikka ja Jutta Larm.

Source Link is.fi