Banner Before Header

Djokovic voitti oikeuskäsittelyn – voi pelata Australian avoimissa

Australialainen tuomari päätti maanantaina, että tennistähti Novak Djokovicin viisumin peruutuspäätös kumotaan. Tämä tarkoittaa sitä, että maailmanlistan ykköspelaaja saa jäädä Australiaan.

Djokovic pystyy nyt puolustamaan miesten kaksinpelin mestaruuttaan ensi viikolla alkavissa Australian avoimissa.

Djokovic vapautettiin heti hotellieristyksestä ja hän saa liikkua vapaasti Australiassa. Päätöksen myötä hän saa takaisin henkilökohtaiset tavaransa ja passinsa.

34-vuotias Djokovic ja turnausjärjestäjät ilmoittivat viime viikon alussa, että Djokovic olisi saanut erivapauden osallistua Australian avoimeen mestaruusturnaukseen. Melbournen lentoasemalla hänen viisuminsa kuitenkin peruttiin, joka oikeuden päätöksellä palautui hänelle.

Oikeusasiakirjojen mukaan Djokovic ei ole ottanut koronarokotetta, mutta hän haki oikeudesta erivapautta sillä perusteella, että hän olisi sairastanut koronan viime kuussa. Serbialainen on tunnettu koronarokotevastaisuudestaan.

Tenniskauden ensimmäinen grand slam -turnaus Australian avoimet käynnistyy 17. tammikuuta. Djokovic on miesten kaksinpelin hallitseva mestari. Jos hän pääsee pelaamaan, hän tavoittelee ennätyksellistä 21. grand slam -kaksinpelimestaruuttaan Australiasta. Djokovic on voittanut Australian avointen kaksinpelin ennätyksellisesti yhdeksän kertaa.

Lue myös:

Source Link yle.fi