Banner Before Header

Dopingista kärähtänyt Kamila Valijeva, 15, saakin kilpailla olympialaisissa: ”Ystävänpäivän paras uutinen”

Pekingin olympialaisten kohuteini Kamila Valijeva sai maanantaiaamuna huojentavan tiedon. Hän saa kilpailla taitoluistelun henkilökohtaisessa kilpailussa, joka alkaa tiistaina vapaaohjelmalla.

15-vuotias Valijeva antoi positiivisen dopingnäytteen 25. joulukuuta Venäjän kansallisissa kilpailuissa. Se tuli julki vasta 8. helmikuuta Pekingin joukkuekisan jälkeen.

Lue lisää: Yksi ominaisuus erottaa venäläisen ihmelapsen Kamila Valijevan, 15, kaikista muista

Valijevan näyte sisälsi trimetatsidiini-nimistä lääkevalmistetta.

Trimetatsidiinia käytetään esimerkiksi angiinan hoitoon sekä huimauksen, tinnituksen ja näkökenttähäiriöiden hoitoon silloin, kun ne johtuvat verisuoniongelmista.

Lääkeaine on Maailman antidopingtoimiston Wadan kiellettyjen aineiden listalla, koska se voi parantaa verenkiertoa ja lisätä kestävyyttä.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS päätti, ettei Valijevaa tarvitse asettaa väliaikaiseen kilpailukieltoon. CAS ei ottanut kantaa dopingtapauksen yksityiskohtiin.

Lue lisää: Kiira Korvelta yksiselitteinen reaktio 15-vuotiaan Kamila Valijevan dopingkäryyn – nimeää tilanteeseen selkeän syypään

Venäjällä tieto otettiin vastaan riemuiten.

– Olen järjettömän onnellinen, että hän saa kilpailla. Tämä on ystävänpäivän paras uutinen, lajin olympiavoittaja Aleksei Jagudin sanoi Championatille.

– Ylistäkää Jumalaa! Hurraa! Hienoa, että asia ratkesi. Se, että Valieva saa kilpailla, on ainakin jotain. Olen hyvin onnellinen, ex-taitoluistelutähti Aleksandr Zulin sanoi Championatille.

15-vuotiaan valmentaja Eteri Tutberidze vihjaili aiemmin käryn julkistamisajankohdan olleen salaliitto ja toivoi Venäjän urheilujohtajilta tukea Valijevan syyttömyyden todistamiseksi.

Source Link is.fi