Banner Before Header

Draamaa yhdistetyssä! Norjalaistähti hölmöili käsittämättömästi hiihdossa

Olympialaisten yhdistetyn kilpailussa nähtiin suurta draamaa jo kymmenen kilometrin hiihto-osuuden alussa.

Mäkihypyn jälkeen ladulle ensimmäisenä lähtenyt norjalaistähti Jarl Magnus Riiber erehtyi väärälle uralle maalialueella ja joutui kurvaamaan takaisin.

Ylen asiantuntijan Toni Roposen mukaan hän menetti ainakin 25 sekuntia johtoasemastaan. Riiberin johto oli hiihto-osuudelle lähdettäessä 44 sekuntia.

Riiber siis kaarsi hevosenkengässä maalisuoralle, jonne mennään vasta viimeisellä kierroksella. Kilpailu sai hetkessä uutta eloa.

Riiber sinnitteli kärkiryhmässä kilpailun edetessä, mutta putosi lopulta kärkitaistosta.

Hän tuli maaliin vasta kahdeksantena. Hän hävisi kärjelle 39,8 sekuntia. Maalilinjan hän ylitti hymyssä suin – syystä tai toisesta.

Riiberin sekoilusta huolimatta Norja otti kaksoisvoiton, sillä Jörgen Gråbak nousi huimalla kirillä voittoon. Jens Oftebro oli toinen ja Japanin Akito Watabe otti pronssin.

Ilkka Herola tuli maaliin sijalla 16. Eero Hirvonen oli 20:s, Arttu Mäkiaho 24:s ja Otto Niittykoski 37:s.

Yhdistetyn tähti Riiber kisasi Pekingin olympialaisissa nyt ensimmäistä kertaa. Hän on ollut eristyksissä.

Eksyminen ladulta arvokisoissa ei ole ainutlaatuista. Niin kävi esimerkiksi itävaltalaiselle Teresa Stadloberille noin neljä vuotta sitten Etelä-Korean olympialaisten 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa.

Stadlober kääntyi kisassa noin 21,5 kilometrin kohdalla latujen risteyksestä väärään suuntaan.

Stadlober putosi tuolloin mitalitaistosta ja sijoittui lopulta yhdeksänneksi. Krista Pärmäkoski otti tuossa kisassa olympiahopeaa.

Source Link is.fi