Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2151f38a2159fdec2310735df638cc68, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Dramaattinen video näyttää, miten merivesi valtaa maailman kaupungit, mikäli päästö­vähennyksiä ei tehdä – Uutisalue

Dramaattinen video näyttää, miten merivesi valtaa maailman kaupungit, mikäli päästö­vähennyksiä ei tehdä

Pariisin ilmastosopimuksessa 2015 valtiot sitoutuivat siihen, että niiden päästöt on rajattava niin, että ilmastonlämpeneminen ei kohoa yli 2 asteen verrattuna esiteolliseen aikaan. Tavoite on 1,5 astetta.

Tutkijat ovat varoittaneet, että yli 1,5 asteen lämpenemisellä on vakavat vaikutukset ihmisille, luonnolle ja ekosysteemeille.

Voittoa tavoittelemattoman tiedejärjestö Climate Chanel julkaisi tieteellisiin mallinnuksiin perustuvan kuvasarjan maailman kaupungeista, ja kuinka merenpinnan nousu vaikuttaisi niihin.

– 1,5:n asteen lämpeneminen säilyttäisi todennäköisesti rannikolla sijaitsevat suuret kaupungit, Climate Centralin johtava tutkija Benjamin Strauss sanoo.

– Analyysimme mukaan 3:n asteen lämpeneminen johtaisi 50:n suuren rannikkokaupungin kohdalla tilanteeseen, joka vaatisi joko ennennäkemättömiä suojauksia tai niiden hylkäämistä.

Jotta 1,5:n asteen tavoitteeseen päästäisiin, se vaatisi globaalilla tasolla päästöjen puolittamista vuoteen 2030 mennessä ja nollaamista vuoteen 2050 mennessä. Tästä tavoitteesta neuvoteltiin Glasgow’n ilmastokokouksessa.

Source Link is.fi