Drops hyökkäys SPD n juhlissa – Berliinin poliisi tutkii tuntemattomia henkilöitä

Drops hyökkäys SPD:n juhlissa – Berliinin poliisi tutkii tuntemattomia henkilöitä

Perinteisellä SPD Hope-festivaalilla osallistujille annettiin K.o.-Drops. Nyt rikospoliisi tutkii tapausta vaarallisena hyökkäyksenä.

Liittokansleri Scholz ja SPD:n johtaja Klingbeil – SPD:n kesäjuhlissa hyökättiin tippoja K.o.-Drops

 

SPD:n eduskuntaryhmän juhlissa useiden naisten kimppuun hyökättiin niin sanotuilla K.o.-Drops. Tämä käy ilmi Tagesspiegelin saamasta SPD:n sisäisestä kirjeenvaihdosta. ”Tällä hetkellä uhreja on kahdeksan, yksi tapaus on vahvistettu analyysissä ja yksi valitus tuntemattomia henkilöitä vastaan”, raportissa sanotaan. Berliinin poliisi tutkii asiaa.

Välikohtaukset tapahtuivat viime keskiviikkona eduskuntaryhmän pihajuhlassa liittokanslerin kanslian Tipi-teltassa, johon osallistui kansanedustajia, Saksan liittopäivien henkilökuntaa ja vaalipiirien edustajia; eduskuntaryhmän mukaan tilaisuuteen osallistui yhteensä noin 1000 ihmistä.

Yleensä juhlissa on jopa reilusti yli 2000 vierasta, mukaan lukien vieraita yrityksistä, muista puolueista ja toimittajista. Tänä vuonna sitä vietettiin kuitenkin pienemmässä, SPD:n sisäisessä tilassa Corona-pandemian vuoksi.

Myös liittokansleri Olaf Scholz osallistui tilaisuuteen. Tagesspiegelissä on myös SPD:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mathias Martinin kirje SPD:n kansanedustajille, jossa todetaan: ”Kesäjuhlissamme tapahtui ilmeisiä hyökkäyksiä naispuolisia kollegoja vastaan sanotuilla K.o.-Drops. Tämä on törkeä tapaus, josta ilmoitimme välittömästi liittopäivien poliisille”. SPD:n eduskuntaryhmä suosittelee, että mahdolliset uudet uhrit ”ilmoittavat asiasta välittömästi poliisille”.

Viisi loukkaantunutta rekisteröitiin

Berliinin rikospoliisi on aloittanut tutkinnan tuntemattomien henkilöiden vaarallisesta ruumiinvammantuottamuksesta. Lauantaiaamuun mennessä oli rekisteröity yhteensä viisi uhria, viranomaiset ilmoittivat lauantaina.

Heidän joukossaan oli 21-vuotias nainen, joka valitti huonovointisuutta, huimausta ja muistinmenetystä juhlien jälkeen. Poliisin mukaan hän oli syönyt ja juonut juhlissa, joissa oli noin 1000 vierasta keskiviikkona iltapäivällä ja illalla, mutta ei ollut käyttänyt alkoholia. Noin kello 21.30 alkaen hänen kerrottiin tunteneen olonsa huonovointiseksi ja huimaavaksi. Seuraavana aamuna hän ei enää muistanut iltaa.

Hän meni sairaalaan tarkastukseen ja soitti poliisille. Hänen mukaansa poliisi määräsi verinäytteen ja toksikologisen tutkimuksen. Poliisin tiedottaja sanoi, että tulokset eivät ole vielä saatavilla. Lauantaiaamuun mennessä poliisi oli saanut tietää neljästä muusta tapauksesta, joissa oli samanlaisia oireita.