Banner Before Header

Duudsonit palaavat yhteen monen vuoden tauon jälkeen – näin Jukka Hildén kuvaa porukan välejä

Nuorena Jukka Hildén, 42, juoksi kovaa unelmiensa perässä. Duudsoneista tunnetuksi tullut, silloin parikymppinen suomalaismies venytti jatkuvasti rajojaan ja tavoitteli aina vain isompaa tähteyttä.

– Oli aina se ajatus, että kaikkeni teen sen eteen, että jenkeissä minusta tulee iso tähti. Vaikka kuolemaan asti, tulen täältä vain bootsit jalassa, Hildén muistelee.

Juuri julkaistussa Jani Niipolan kirjoittamassa Kivun perintö -elämäkerrassaan Hildén kertoo tarinansa siitä, miten villistä ja herkästä suomalaispojasta tuli supliikki bisnesmies Hollywoodissa. Kirjan sivuilla Hildén avaa elämänsä kipukohtia ja puhuu vaikeistakin aiheista, vaikka se tuntuu pelottavalta.

Hildén kutsuu elämäkertaansa rohkeimmaksi teokseen. – Stuntit ovat aina olleet osa elämääni ja niistä vammoista paranee laastarilla ja kipsillä. Syvällä sielussa olevat haavat tulevat yölläkin mieleen.

Nyt hän kertoo IS:lle, kuinka tänä päivänä hän osaa paremmin arvostaa elämässään olevia asioita.

– Arvomaailmani on heittänyt aika monta volttia, niin kuin minäkin urani aikana.

Enää Hildén ei ole valmis tekemään kaikkea menestyksen eteen, vaikka kunnianhimoa on vielä jäljellä. Perhe on yksi niistä asioista, joita hän ei ole enää valmis uhraamaan.

– Onni tulee jostain muualta ja se tulee siitä, että lapsilla sekä vaimolla on hyvä olla ja itsellä on hyvä olla siinä, Hildén kertoo.

– Nyt kotoa on kiva tehdä reissuja. Ennen siellä reissussa oli kiva olla ja oli kiva käydä kotona, nyt se on muuttunut ihan toistepäin.

Reissuillaan Hildén kuvaa edelleen ohjelmia, jotka vievät hänet äärirajoille. Yksi tällainen on Ultimate Escape Suomi, missä Hildén heitettiin luonnon armoille selviytymään aina vuorokaudeksi kerrallaan.

Pelkääkö kotiin jäävä vaimo Chachi Hildén (os. Gonzales) koskaan aviomiehensä puolesta?

– Kyllä hän pelkää. Nyt osaan myös tunnustaa sen itselleni, että totta helvetissä se pelottaa ja jännittää häntä. Silloin nuorena en vain kertonut läheisille, mitä menin tekemään.

– Hän myös luottaa ja tietää, että minä tiedän, mitä teen. Ainakin suurin piirtein, Hildén virnistää.

Ikä ja itsensä tutkiminen ovat tuoneet mukanaan rauhaa. Nuorena nälkä oli kova, eikä Hildén osannut pysähtyä nauttimaan hetkistä. Seuraava askel oli aina jo valmiina mielessä.

– Osittain myös lasten kanssa. Ovathan he tavallaan joutuneet olemaan ilman iskää silloin, kun olen ollut reissussa. Vaikka olen heitäkin yrittänyt ottaa tietenkin mukaan, mutta verrattuna vaikka tähän päivään, kun minua ei saa kotoa kulumallakaan pois.

Hildénin olemuksen perusteella aihe vaikuttaa kipeältä. Hän ei kuitenkaan keskity haikailemaan tai harmittelemaan mennyttä.

– Se muistuttaa ennemmin siitä, että osaa nauttia tämän päivän asioista.

– Se on pelottava prosessi, kun itseään katsoo rehellisesti, että tässä vaiheessa elämää olen ollut hyvä tyyppi ja tässä vaiheessa olen ollut aika paska jätkä. Se on kivulias, mutta samalla ihana kokemus, Hildén kertoo kirjan tekemisestä.

Ylipäätään Hildén ei halua katua mitään, mitä on menneisyydessään tehnyt.

– Ne ovat hyviä muistutuksia siitä, että nyt osaa pysähtyä ja nauttia siitä mitä on. Sen sijaan, että haikailisi sen perään, mitä voisi olla.

Jatkuva menestyksen tavoittelu ajoi Hildénin lopulta puun ja kuoren väliin. Sitä hän ei enää halua tehdä, ei itsensä eikä perheensä takia.

– Minä voin siinä huonosti ja läheiseni voivat siinä huonosti. Pahimmillaan en pystyisi huolehtimaan perheestäni, jos jatkaisin sillä samalla tiellä.

Huolehdittava perhe on iso. Siihen kuuluvat Chachin lisäksi parin yhteiset tyttäret Sophia ja Amélie. Sen lisäksi Jukan lapset Sisu ja Lili asuvat heidän kanssaan aina vuoroviikoin.

Lapset ovat rauhoittaneet rämäpäänä tunnetun Hildénin elämää.

– Mihin olen valmis menemään ja paljonko olen valmis pistämään siihen aikaan. Kyllä minuun on sisäänrakennettu sellainen rämäpään isyys. Vaikka ei olisi kuvauksia, niin kyllä se aita välillä kaatuu, Hildén hymyilee.

Enää Hildén ei ole valmis laittamaan menestystä perheen edelle. Lenkit luonnonhelmassa koirien kanssa ovat hänelle nykyään tärkeitä hetkiä.

Vaikka Ultimate Escape -sarjassa Hildén heitetään luonnon armoille ja vaarantuntu on koko ajan läsnä, ei hän unohda rooliaan isänä silloinkaan.

– Olen kuitenkin suurperheellinen iskä, joka tykkää seikkailla ja selviytyä. Haluan niiden arvojen varaan rakentaa tulevaisuuteni.

– Sen sijaan, että olisin sellainen temppuheikki lopun ikääni, että edelleen potkisin muita munille. Tavallaan minäkin olen kehittynyt sen mukana, miten olen kasvanut ja mitkä asiat koen tällä hetkellä tärkeiksi.

Vaikka Hildén ei halua olla ”temppuheikki” ikuisesti, ei se tarkoita, etteikö hän haluaisi edelleen olla Duudsoni. Hän kantaa Duudson-etuliitettä suurella ylpeydellä.

– Olemme keskenämme päättäneet mennä maailmalle ja olemme onnistuneet siinä. Olemme pysyneet ystävinä kaikki nämä vuodet ja olemme pystyneet tuomaan yhteiskuntaan myös jotain hyvää. Siitä olen aina ollut todella ylpeä.

Duudsoneista tuttu nelikko Hildén, Jarno Laasala, Jarppi Leppälä ja HP Parviainen ovat kaikki viime vuosina tehneet omia juttujaan.

– Mehän olemme sydänystäviä. Se kaikki lähtee ystävyydestä ja veljeydestä, se ei tule ikinä muuttumaan mihinkään. Olemme kaikki lähteneet vahvasti tekemään omia ohjelmia ja minä haluan olla tällainen seikkailullinen faija.

Duudsonit Jarppi Leppälä, Jarno Laasala, HP Parviainen ja Jukka Hildén Linnan juhlissa 2013.

Yli 20 vuotta yhtä pitänyt nelikko esiintyy lokakuussa jälleen yhdessä, kun edellisestä yhteisesiintymisestä on ehtinyt vierähtää jo kahdeksan vuotta.

– Koko ajan kelaamme ja käymme läpi prosessia, että mikä on seuraava Dudesons-kansainvälisesti. Mutta nyt tässä on ollut kaikki koronat ja muut välissä, Hildén kertoo.

– Ja ei meillä muutenkaan ole ollut kiire. Meillä on asiat silleen hyvin ja ystävyys on luja, niin eihän sitä tiedä, mitä tästä vielä tulee.

Sen enempää Hildén ei vielä paljasta, mutta jotain isompaa Duudsoneiden suhteen mahdollisesti on kehitteillä.

Duudsonius tuo oman mausteensa myös isyyteen.

– Mielestäni on todella makeeta, kun lapset katsoo mitä olen tehnyt. Minähän olen ollut aika katu-uskottava ja raju jätkä.

Sitä lapset eivät kuitenkaan myönnä ääneen. Heille Hildén on loppujen lopuksi ihan tavallinen isä.

Source Link is.fi