Dyyni 2:sta tuli saman tien hitti niin Suomessa kuin maailmalla

Dyyni-elokuvan jatko-osa oli viikonlopun katsotuin leffa Suomessa. Keskiviikkoisen ensi-illan jälkeen sen on nähnyt jo lähes 71 000 katsojaa.

Henkilö jakaa nimikirjoituksia ihmisjoukon keskellä.

Dyynissä näyttelevä Timothee Chalamet tapasi fanejaan Soulissa 24. helmikuuta. Kuva: Jung Yeon-je / AFP

Scifi-elokuva Dyyni: Osa kaksi on saanut lentävän lähdön Suomessa. Se tuli täällä ensi-iltaan viime keskiviikkona ja on vetänyt jo lähes 71 000 katsojaa elokuvateattereihin. Se oli ylivoimaisesti viikonlopun katsotuin elokuva, kertoo Suomen elokuvasäätiö.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa elokuva tuotti lippuluukuilla arviolta 81,5 miljoonaa dollaria (75 miljoonaa euroa). Kun summaan lisätään kansainvälinen lipunmyynti, nousee luku 178,5 miljoonaan dollariin (165 miljoonaa euroa).

Se on ensimmäinen kunnon hittielokuva Pohjois-Amerikassa tälle vuodelle. Vaikka viime vuonna ilmestyneet Wonka ja Anyone but you ovat vielä vetäneet väkeä elokuviin, alan liikevaihto on ollut Atlantin takana alamaissa alkuvuodesta.

Denis Villeneuven ohjaaman Dyyni: Osa kahden ensi-illan piti alun perin olla jo viime vuoden lokakuussa, mutta käsikirjoittajien lakko Hollywoodissa lykkäsi julkistusta. Elokuvan ensi-ilta oli Yhdysvalloissa perjantaina.

Elokuva on jatkoa vuonna 2021 ilmestyneelle Dyyni-elokuvalle. Elokuvat perustuvat Frank Herbertin vuonna 1965 julkaistuun Dyyni-romaaniin.

Lähde: AP

Source Link yle.fi