Banner Before Header

Edes Etelämantereella ei olla suojassa – korona iski syrjäiselle tutkimusasemalle

Belgialainen Etelämantereella sijaitseva tutkimusasema on saanut osansa koronapandemiasta huolimatta siitä, että työntekijät ovat täysin rokotettuja ja työskentelevät yhdessä maailman syrjäisimmistä kolkista, BBC kertoo.

Joulukuun puolivälin jälkeen ainakin 16 Prinsessa Elisabetin tutkimusaseman 25:stä työntekijästä on sairastunut koronaan. Viranomaisten mukaan oireet ovat olleet toistaiseksi lieviä.

– Tilanne ei ole dramaattinen. Vaikka henkilökunnan jäsenten karanteeniin asettaminen on ollut hankalaa, ei se ole vaikuttanut yleisesti työhömme asemalla, International Polar Foundationin projektipäällikkö Joseph Cheek kertoi BBC:lle.

Kaikille asemalla työskenteleville annettiin mahdollisuus lähteä aikataulun mukaisella lennolla 12. tammikuuta. Cheekin mukaan kukaan työntekijöistä ei kuitenkaan halunnut lähteä, ja kaikki toivoivat voivansa jatkaa työskentelyään asemalla.

Asemalle saapuvan henkilökunnan tulee olla rokotettuja ja koronaviruksen varalta testattuja. Asemalla on tällä hetkellä kaksi päivystävää lääkäriä, ja uusien tulokkaiden saapuminen asemalle on keskeytetty, kunnes tartuntoja ei enää ole.

Prinsessa Elisabetin tutkimusasemaa ylläpitää International Polar Foundation, ja se otettiin käyttöön vuonna 2009.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun koronavirusta tavataan Etelämantereella. Viime vuonna Chilen armeijan henkilöstöä sairastui Bernardo O’Higginsin tutkimusasemalla sen jälkeen, kun huoltoaluksen miehistön jäsenillä todettiin koronatartuntoja.

Source Link is.fi