Banner Before Header

Eduskunta estää Tiktokin käytön laitteillaan

Eduskunnan laitteiden käyttäjiä on pyydetty poistamaan Tiktok laitteilta helmikuun loppuun mennessä.

Tik-tokin logo puhelimen ruudulla.

Kuva: Ritchie B. Tongo / EPA

Eduskunta estää videosovellus Tiktokin käytön eduskunnan laitteilla. Eduskunnan laitteilta on pyydetty poistamaan Tiktok helmikuun loppuun mennessä.

Maaliskuusta alkaen Tiktokin asennus estetään teknisesti kokonaan.

Eduskunnan tiedotteen mukaan päätös on seurausta siitä, että eduskunnan tietohallinto on arvioinut uudelleen sosiaalisen median sovellusten turvallisuutta.

Suojelupoliisi varoitti Tiktokin tietoturvasta

Kiinalaisomisteinen sosiaalisen median sovellus Tiktok ja sen tietoturvariskit ovat herättäneet huolta eduskunnassa jo aiemmin. Suojelupoliisi (Supo) on sanonut pitävänsä mahdollisena, että Tiktokin käyttäjien tietoja vuotaa Kiinan turvallisuusviranomaisille.

Suojelupoliisin mukaan Tiktok kerää poikkeuksellisen paljon tietoa mobiililaitteesta ja sen käyttäjästä. Supo on suositellut poliitikkoja ja viranomaisia pitämään Tiktokin poissa laitteilta, joilla käsitellään työasioita tai arkaluonteista tietoa.

Ennen tämänpäiväistä päätöstä eduskunnan linja on ollut, että Tiktok on kielletty virkamiehiltä, kansanedustajien avustajilta ja ryhmäkanslioiden henkilöstöltä, mutta ei kansanedustajilta.

Kansanedustajia on suositeltu, ettei Tiktokia käytettäisi eduskunnan laitteilla, mutta varsinaista kieltoa ei ole ollut.

Huolettaako sinua Tiktokin turvallisuus? Voit keskustella aiheesta 13.2. kello 23:een saakka.

Source Link yle.fi