Banner Before Header

”Ei ole mitään järkeä hiihtää” – Ylen asiantuntija tiukkana Rukan pakkasissa kisaamisesta, venäläiset istuvat jo autossa valmiina lähtemään

Rukalla on sunnutaina jouduttu kunnolla luonnonvoimien armoille, kun hiihdossa on siirretty naisten 10 kilometrin takaa-ajokilpailua reilulla kolmella tunnilla kovan pakkasen takia. Myös yhdisteytssä jouduttiin perumaan kesken kaiken mäkikilpailu oikukkaan tuulen takia.

Maastohiihdon maailmancupissa pakkasraja on -20. Rukalla on mitattu 22-24 pakkastetta vielä puolenpäivän tienoilla.

– Kello on jo 12. Ei ole mitään järkeä hiihtää. Tämä on urheilijalle todella kova koitos pakkasissa, Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen sanoo.

Roposen mukaan tilanne on Rukalla kisaaville naishiihtäjille todella paha.

– Naiset ensiksi verryttelivät tunnin, testasivat suksia ja menivät lähtöpaikalle. Sitten tuli tieto, että kilpailu on siirtynyt useammalla tunnilla. Onhan se haastavaa, kun vaihdetaan kaikki vaatteet, käydään syömässä ja aletaan valmistautua kilpailuun, joka todennäköisesti perutaan, Roponen sanoo.

Toni Roponen on Yle Urheilun hiihtoasiantuntija. Kuva: Lehtikuva

Naisten kilpailun alkuperäinen lähtöaika oli kello 11.20. Alkamisaikaa venytettiin aamukymmeneltä ensiksi 40 minuutilla. Sitten kello 11.30 päätettiin, että uusi mahdollinen lähtö on 14.45. Kilpailemisesta päätetään viimeistään kello 13.45.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi myös klo 11.30, että miesten 15 kilometrin takaa-ajokilpailuun ei ole toistaiseksi muutoksia. Miesten kilpailun on tarkoitus alkaa kello 13.30.

Venäjän maajoukkueesta viestitettiin Yle Urheilulle, että he istuvat autoissa odottamassa päätöstä kilpailemisesta Rukalla. He aikovat lähteä kisapaikalta samantien, jos sunnuntaina ei kisata.

Lue lisää:

Source Link yle.fi