Banner Before Header

Elämäni biisi: Ex-pikaluistelija Mika Poutala avautuu elämänsä suuresta tragediasta – isän kuolema pyyhki muistot lapsuudesta

Lauantai-illan Elämäni biisi -ohjelmassa ex-pikaluistelija Mika Poutala muisteli yhtä elämänsä suurta tragediaa. Kappaleekseen Poutala oli valinnut Tero Vesterisen esittämän Karhun elämää.

Poutala oli vasta 7-vuotias, kun hänen isänsä kuoli syöpään.

– Äiti vei sitten terapiaan ja eri paikkoihin. Olen aina ollut energinen ja iloinen lapsi, silloin masennuin jollain tavalla. Se ei kuitenkaan auttanut siihen tilanteeseen, hän kertoo.

Poutalan äiti keksi jossain kohtaa, että Poutalan kannattaisi ehkä kokeilla jotain uutta urheiluharrastusta. Sitä kautta Poutala päätyi pikaluistelun pariin.

– En silloin haaveillut, että voisin luistella miljoonien ihmisten edessä olympialaisissa sukkahousut jalassa.

Yleisö ja ohjelman juontaja Katja Ståhl naurahtavat Poutalan vitsailulle.

Mika Poutala talviolympialaisissa vuonna 2018.

– Siitä kun meni vuosi tai kaksi eteenpäin, mun isoveljestä tuli minulle vähän kuin isähahmo.

Poutala muistaa olleensa isoveljensä kanssa kesäleirillä. Siellä yksi ohjaajista alkoi soittamaan kyseistä kappaletta, ja etenkin Poutalan isoveli innostui kappaleesta. Ex-pikaluistelijan mukaan hän innostui silloin kaikesta, mistä isovelikin innostui.

– Isän kuolema on pyyhkinyt todella paljon muistoja lapsuudesta, en oikein muista oikeastaan juurikaan mitään. Mutta tämä on yksi todella harvoista muistoista, jonka muistan, kun olemme siellä kesäleirillä ja kuuntelemme tätä biisiä.

– Aika elävä esimerkki siitä, millainen voima musiikilla on, Ståhl sanoo.

Ohjelmassa olivat vieraana myös Antti Kaikkonen, Kike Elomaa ja Mira Potkonen.

Source Link is.fi