Banner Before Header

Elon Musk esitteli oudon ehdotuksen rauhan­sopimuksesta Ukrainalle – ukrainalais­lähettiläs vastasi heti: ”Painu vi**uun”

Värikkäänä Twitterin käyttäjänä tunnettu monimiljardööri Elon Musk on esitellyt ehdotuksensa rauhansopimuksesta Venäjän ja Ukrainan välille.

Musk twiittasi maanantaina neljän kohdan listan asioista, joita rauhaan kuuluisi.

Hän on otsikoinut twiittinsä ”Ukrainan ja Venäjän välinen rauha”. Kohdat ovat:

– Järjestetään uudelleen kansanäänestys Venäjän itseensä liittämillä alueilla YK:n valvonnan alla. Venäjä lähtee, mikäli ihmiset niin haluavat.

– Krim muodollisesti osa Venäjää, kuten se on ollut vuodesta 1783 lähtien (Hrushtshovin virheeseen asti).

– Krimin vesihuolto turvataan.

– Ukraina pysyy puolueettomana.

Musk oli liittänyt twiittiinsä äänestyksen, jonka vastausvaihtoehdot olivat yksinkertaisesti ”kyllä” ja ”ei”. Ilmeisesti hänen tarkoituksensa oli kysyä Twitter-kansalta, mitä mieltä he olivat hänen ehdotuksestaan.

– Tämä on erittäin todennäköinen lopputulos – kysymys on vain siitä, kuinka moni kuolee ennen sitä, Musk lisäsi.

Muskin kummallinen ehdotus ei mennyt läpi ukrainalaisille. Ensin Muskille vastasi Ukrainan Saksan-lähettiläs Andrij Melnyk varsin jyrkin sanakääntein.

– ”Painu vi**uun” , on minun erittäin diplomaattinen vastaukseni sinulle, hän totesi.

Pian itsensä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi alkoi ivailla Muskille omalla twiitillään.

Hän lisäsi tililleen äänestyksen, jonka kysymys kuului: ”Kummasta Elon Muskista pidät enemmän?” Vastausvaihtoehdot olivat: ”Se, joka tukee Ukrainaa” ja ”Se, joka tukee Venäjää.”

Juttua kirjoitettaessa vaihtoehto Ukrainaa tukevasta Muskista on saanut Zelenskyin äänestyksessä 93,6 prosenttia äänistä.

Myöhemmin illalla Musk julkaisi Twitterissä lisää aiheesta.

– Venäjä suorittaa osittaista liikekannallepanoa. He aloittavat täyden mobilisaation jos Krim on uhattua. Kuolleiden määrä molemmin puolin olisi hirvittävää.

– Venäläisiä on kolme kertaa enemmän kuin ukrainalaisia, joten Ukraina tuskin voittaa totaalista sotaa. Jos välität ukrainalaisista ihmisistä, niin pyri rauhaan, Musk twiittasi.

Lisäksi hän laittoi pystyyn uuden Twitter-äänestyksen, jossa kysyy pitäisikö Donbasissa ja Krimillä asuvien saada itse päättää haluavatko he kuulua Venäjään vai Ukrainaan.

Source Link is.fi