Banner Before Header

Elon Musk kysyi osakkeidensa myymisestä – Teslan kurssi lähti laskuun

Sähköautovalmistaja Teslan kurssi avasi laskuun New Yorkin Nasdaq-pörssissä. Teslan kurssi oli välillä yli viiden prosentin laskussa pian pörssin auettua tänään maanantaina klo 16.30 Suomen aikaa.

Kurssilasku on kuitenkin loiventunut noin 2,5 prosentin paikkeille..

Syynä saattaa olla yhtiön toimitusjohtajan Elon Muskin viime lauantaina Twitterissä julkaisema äänestys, jossa hän pyysi 62,5 miljoonaa Twitter-seuraajaansa päättämään myisikö hän 10 prosenttia Tesla-osakkeistaan vai ei.

Äänestyksen julkaisun jälkeen hän ilmoitti noudattavansa äänestystulosta.

Lähes 58 prosenttia vastaajista kannatti osakkeiden myyntiä.

Jos kurssilasku pysyy neljän prosentin paikkeilla, se voi pyyhkiä noin 50 miljardia yhtiön arvosta.

Yhtiön päätöskurssi viime perjantaina oli 1222,09 dollaria. Uutistoimisto Reutersin mukaan Musk omisti kesäkuun lopussa 170,5 miljoonaa Teslan osaketta ja myymällä niistä 10 prosenttia viime perjantain päätöskurssilla hän olisi tienannut noin 21 miljardia dollaria.

Musk on vihjannut osakkeidensa myymisestä aikaisemminkin, ja se on loppuvuoden aikana todennäköistä riippumatta äänestyksen tuloksesta.

Lue lisää: Elon Musk kysyi seuraajiltaan miljardien dollarien Tesla-osakkeiden myynnistä – Twitter-kansa vastasi ”kyllä”

Häntä uhkaavat 15 miljardin dollarin veromätkyt vuonna 2012 saamistaan optioista, jotka sulkeutuvat ensi vuoden elokuussa. Musk muistutti lauantaina Twitterissä, ettei hän saa mistään palkkaa tai bonuspalkkioita, joten osakkeiden myynti olisi hänelle ainoa keino saada varoja verojen maksuun.

Teslan markkina-arvo nousi viime kuussa yli biljoonaan dollariin. Osakekurssin noustessa huippulukemiin myös monet muut nykyiset ja entisen Tesla-johtajat ovat myyneet satojen miljoonien dollarien arvosta osakkeitaan viime päivinä, kertoo CNBC.

Kurssinousu sai vauhtia, kun Tesla julkisti ennätyksellisen kolmannen neljänneksen tuloksen, ja autovuokrausyhtiö Hertz kertoi tekevänsä 100 000 Tesla-auton tilauksen.

Lue lisää: Teslan markkina-arvo nousi yli biljoonan dollarin

Lue lisää: Elon Musk valmis myymään osakkeitaan lopettaakseen maailman nälkäongelmat – yhdellä ehdolla

Source Link