Banner Before Header

Elon Musk lupasi kuusi miljardia nälänhädän ratkaisemiseen, jos YK näyttää, kuinka se tehdään – ruokaohjelman johtaja vastasi haasteeseen

YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman WFP:n johtaja David Beasley on esitellyt miljardööri Elon Muskille yksityiskohtaisen suunnitelman siitä, miten mljardilahjoitus auttaisi nälänhädän vastaisessa taistelussa. Asiasta ovat kertoneet aiemmin CNN ja Helsingin Sanomat.

Lue lisää: Elon Musk valmis myymään osakkeitaan lopettaakseen maailman nälkäongelmat – yhdellä ehdolla

Musk uhosi lokakuun lopussa Twitterissä myyvänsä Teslan osakkeita ja lahjoittavansa 6 miljardia dollaria eli noin 5,3 miljardia euroa Maailman ruokaohjelmalle, jos järjestö pystyy seikkaperäisesti selittämään rahojen käyttöä.

WFP:n Beasley julkaisi maanantaina Twitterissä linkin selvitykseen, jossa käydään läpi, kuinka 6,6 miljardia dollaria eli 5,8 miljardia euroa käytettäisiin aterioihin ja ruokakuponkeihin, joilla voitaisiin ruokkia yli 40 miljoonaa ihmistä kaikkiaan 43 ”nälänhädän partaalla” olevassa maassa.

Asiakirjassa eritellään, että 3,1 miljardia käytettäisiin suoraan ruoan ostamiseen, 1,8 miljardia käteiseen ja ruokakuponkeihin ruoan ostamisen tukemiseen ja 620 miljoonaa uusien maakohtaisten ruokaohjelmien perustamiseen, millä varmistettaisiin, että apu saavuttaisi kaikkein hädänalaisimmat.

Lisäksi 355 miljoonaa käytettäisiin tavarantoimitusketjun koordinoimiseen ja toimintojen hallinnointiin.

Entinen republikaanipoliitikko David Beasley on toiminut Maailman ruokaohjelman johdossa vuodesta 2017. Kuva vuodelta 2018.

– Maailma on tulessa. Olen varoittanut horisontissa vaanivasta myrskystä, jota korona, konfliktit, ilmastotekijät ja nyt nousseet tuotantoketjun kustannukset ovat voimistaneet. Nyt se myrsky on täällä! Beasley kirjoittaa Twitterissä.

– Pyysit selkeää suunnitelmaa ja avoimia tilikirjoja. Tässä ne ovat! Olemme valmiita keskustelemaan kanssasi ja kenen tahansa, joka on tosissaan pelastamassa henkiä, Beasley jatkoi toisessa twiitissä, johon hän merkitsi Muskin tilin.

Musk ei ollut viikonloppuun mennessä reagoinut Beasleyn ehdotukseen.

Teslan toimitusjohtajana toimiva Elon Musk on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä.

Beasley ja Musk ovat käyneet keskustelua miljardiavusta marraskuun alusta lähtien, jolloin ruokaohjelman johtaja pyysi CNN:n haastattelussa maailman rikkaimpia miehiä Muskia ja Jeff Bezosia avittamaan nälänhädän vastaisessa taistelussa.

Lue lisää: Jos Musk ja muut miljardöörit rientäisivät apuun, poistuisiko maailman nälkäongelma?

Beasley esitti tuolloin, että vain kaksi prosenttia Muskin varallisuudesta, joka on noin 6,6 miljardia dollaria eli noin 5,3 miljardia euroa, riittäisi ratkaisemaan nälänhädän.

Maailmanlaajuinen nälkäkriisi oli vakava jo ennen koronaa ilmastonmuutoksen ja konfliktien vuoksi.

Musk vastasi Twitterissä voivansa ryhtyä toimeen, mikäli rahat voitaisiin käyttää vastuullisesti ja läpinäkyvästi.

CNN:n mukaan ei ole toistaiseksi tiedossa, ovatko Musk tai Bezos nähneet tuoretta selvitystä ja olisivatko porhot tukemassa hanketta.

Teslan toimitusjohtajana tunnettu Elon Musk on ennenkin heittäytynyt somessa erilaisiin hyväntekeväisyyshankkeisiin.

Vuonna 2018 miljardööri lahjoitti Twitter-lupauksensa jälkeen 500 000 dollaria Michiganin osavaltiossa sijaitsevalle Flintin kaupungille, joka kärsi saastuneesta juomavedestä.

Source Link is.fi