Emil Ruusuvuori, 22, taisteli upeasti Rafael Nadalia vastaan – tennislegenda voitti välierätrillerin

Suomen Emil Ruusuvuori kohtasi Melbournen ATP-turnauksen välierässä tennislegenda Rafael Nadalin.

Nadal voitti ottelun tiukan väännön jälkeen erälukemin 6–4, 7–5.

Ruusuvuori sai Rod Laver -areenalla runsaslukuisen yleisön edessä kaksi murtopalloa heti Nadalin ensimmäisessä syöttövuorossa, mutta hieman takerrellen ottelun aloittanut espanjalaistähti onnistui pelastamaan ne.

Sen jälkeen molemmat pelaajat pitivät omat syöttönsä ilman suurempia ongelmia aina siihen saakka, kunnes Ruusuvuori syötti pysyäkseen mukana erässä Nadalin johtaessa 5–4. Suomalaisella oli jo pelipallo tasoitukseen, mutta Nadal käänsi edun itselleen.

Heti espanjalaisen ensimmäinen murto- ja eräpallo osoittautui ratkaisevaksi, kun Ruusuvuoren kämmenhyökkäys jäi verkkoon.

Toisessa erässä Ruusuvuori jatkoi täysin tasaväkistä vääntöä 20-kertaista grand slam -voittajaa vastaan. Viidennessä pelissä Ruusuvuori hankki itselleen jälleen murtopallon, mutta Nadal kesti taas pitkän ja laadukkaan pallorallin päätteeksi ja piti lopulta syöttönsä.

Seuraavassa syöttövuorossaan Ruusuvuori selvitti puolestaan itse ensimmäistä kertaa murtopallon.

Tilanteessa 4–3 suomalainen ei pystynyt enää samaan temppuun. Ruusuvuori teki toistamiseen kohtalokkaan kämmenvirheen, ja Nadal siirtyi syötönmurron turvin 5–3-johtoon.

Suomalainen ei kuitenkaan antanut periksi, vaan mursi vahvalla pelillä heti takaisin. Tällä kertaa oli Nadalin vuoro sortua murtopallotilanteessa helppoon virheeseen.

Hyvään vireeseen pakkopaikassa äitynyt suomalainen tykitti seuraavassa syöttövuorossaan pari komeaa läpilyöntiä ja tasoitti lukemiksi 5–5.

Suomalaisen lentokeli jatkui Nadalin syöttövuorolla, jossa palloralleja dominoinut suomalainen oli jälleen lähellä murtoa. Espanjalaiskonkari kuitenkin kesti ja siirtyi erässä 6–5-johtoon.

Erän ratkaisuhetkillä pelin taso nousi jatkuvasti. Ruusuvuori hankki jämäkällä läpilyönnillä itselleen pelipallon, mutta Nadal voitti kaksi seuraavaa pitkää pallorallia. Ottelu ratkesi heti ensimmäiseen ottelupalloon, kun Ruusuvuoren kämmenlyönti leijui pitkäksi.

Melbournen turnaus on jalkavaivojen takia edellisen kautensa kesken jättäneelle Nadalille ensimmäinen sitten viime vuoden elokuun.

Ruusuvuori haki ottelussa uransa ensimmäistä finaalipaikkaa ATP-kiertueella.