Emil Ruusuvuori laittoi Rafael Nadalin ahtaalle Melbournen ATP-turnauksen välierässä

Suomen tenniksen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori laittoi moninkertaisen Grand Slam -voittaja Rafael Nadalin ahtaalle Melbournen ATP-turnauksen välierässä. 20 kertaa Grand Slam -voittoa urallaan juhlinut Nadal pystyi kampeamaan itsensä lopulta voittoon suomalaisesta lukemin 6–4, 7–5.

Ottelu alkoi yli seitsemän minuutin Nadalin syöttövuorolla, jossa espanjalaisen muutamat helpot kämmenvirheet ja Ruusuvuoren muutamat vahvat peruslyönnit toivat suomalaiselle kaksi murtomahdollisuutta. Nadal otti kuitenkin murtopaikat pois hyvillä syötöillään.

Ensimmäisessä erässä edettiin pitkään molempien pitäen omat syöttövuoronsa. Tilanteessa 5–4 syöttäneen Emil Ruusuvuoren keskittyminen herpaantui ja Nadal pääsi tuulettamaan erävoittoa suomalaisen kaksoisvirheen myötä.

Toisen erän alku oli ensimmäisen tavoi tasainen.

Nadalin tavaramerkki ohituslyönti ja korkea yläkierteinen kämmenpalautus toivat murron ja 5–3 johtoaseman.

Ruusuvuori näytti taisteluhenkeään ja otti sisukkaasti murron takaisin. Ruusuvuori pelasi aktiivisesti verkolla ja hankalassa 5–3-tilanteessa suomalainen pystyi murtamaan Nadalin syötön ja kaventamaan erätilanteeksi 5–4.

Ruusuvuori pääsi yrittämään myös murtoa 5–5 tilanteessa, mutta nyt puolestaan Nadal piti pintansa. Lopulta Nadal tuuletti viihdyttävän ottelun voittoa 6–4, 7–5 lähes kahden tunnin pelaamisen jälkeen.

Emil Ruusuvuorelle ATP-turnauksen välieräpaikka oli uran neljäs. Melbournen turnauksen ykkösijoitettu Rafael Nadal kohtaa loppuottelussa yhdysvaltalaisen Maxime Cressy. Cressy eteni turnaukseen karsintojen kautta. Omassa välierässään hän kaatoi kolmanneksi sijoitetun Grigor Dimitrovin luvuin 7–5, 7–6.