Emmi Peltonen jää pois EM-kisoista – Pekingin olympiaunelma karkaamassa

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut käydään alkavalla viikolla Tallinnassa. Suomen joukkueeseen tehtiin viime metreillä muutoksia, kun naisten sarjaan Emmi Peltonen joutuu jäämään pois pitkittyneen nilkkavamman takia. Peltosen tilalle on nimetty Oona Ounasvuori. Peltonen joutui vetäytymään myös tämän kauden Finlandia Trophysta harjoituksissa tapahtuneen loukkaantumisen takia.

Peltosen poisjäänti tarkoittaa hänen kohdallaan myös sitä, että Pekingin olympialaiset jäävät hänen kohdaltaan väliin. Suomella on naisten taitoluisteluun yksi maapaikka, jonka Jenni Saarinen saavutti viime kevään Tukholman MM-kisoissa. Suomen edustajan valitsee Olympiakomitean hallitus Huippu-urheiluyksikön ehdotuksesta.

Huippu-urheiluyksikon johtaja Mika Lehtimäki kertoi Yle Urheilulle tällä viikolla, että taitoluistelun edustuspaikan kamppailu olisi käyty juuri Saarisen ja Peltosen välillä.

Ounasvuori sijoittui joulukuun SM-kilpailuissa neljänneksi, mutta sijoittui Taitoluisteluliiton arvokilpailujen valintatilastossa kolmanneksi Saarisen ja Peltosen jälkeen. Myös Saarisen valmistautuminen uran toisiin EM-kisoihin on ottanut takapaikkia flunssan ja sitä seuranneen noroviruksen takia.

– Kisa kerrallaan mennään ja sairastelun jälkeen oikeastaan päivä kerrallaan. Treenit ovat kuitenkin lähteneet sujumaan ihan mukavasti ja on jo hyvä mieli lähteä kisoihin, Saarinen sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

EM-kilpailut alkavat keskiviikkona miesten lyhytohjelmilla, jossa Valtter Virtanen starttaa jo kahdeksansiin EM-kilpailuihinsa. Jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tähyilevät sijoitusta kymmenen parhaan joukossa. Suomella on 39 vuoden tauon jälkeen edustus myös pariluistelussa, jossa Milania Väänänen kilpailee parinsa Mikhail Akulovin kanssa.

Taitoluistelun EM-kisoja voi seurata Ylen kanavilta.

Lue myös:

Source Link yle.fi