Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e7a788f30a48d26ccb5829601394ad85, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Energiajärjestön pomo: Euroopassa voidaan joutua säännöstelemään energiaa ensi talvena – Uutisalue

Energiajärjestön pomo: Euroopassa voidaan joutua säännöstelemään energiaa ensi talvena

Eurooppaa uhkaa energian säännöstely ensi talvena varsinkin, jos talvesta tulee kylmä ja kysyntä Kiinassa kasvaa. Näin varoittaa kansainvälisen energiajärjestön IEA:n pääjohtaja Fatih Birol talouslehti Financial Timesin (FT) haastattelussa.

Energiatehokkuutta on lisättävä nopeasti, Birol sanoo. Muutoin teollisuuden ja muidenkin alojen kaasunkäyttöä voidaan joutua rajoittamaan.

– Jos talvesta tulee kylmä ja pitkä ja jos kysyntäpuolella ei toimita, en sulkisi pois maakaasun säännöstelyä Euroopassa alkaen suurista teollisuuslaitoksista, Birol sanoo FT:lle.

Mahdollinen kaasupula jää pienemmäksi, jos Kiinan talous ei vielä kiihdytä normaalivauhtiin koronasulkujensa jälkeen.

Saksa varoitti jo maaliskuussa, että akuutin kaasupulan iskiessä teollisuuden kaasunsaantia rajoitetaan jotta kotitalouksien energiansaanti voidaan turvata.

Source Link is.fi