Banner Before Header

Eniten ääniä varapuheenjohtaja­vaalissa saanut Häkkänen: ”Koko Suomi on nyt lirissä”

Antti Häkkänen valittiin kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella jo neljännelle varapuheenjohtajakaudelle.

Häkkänen sai vaalissa varapuheenjohtajista eniten ääniä, 609.

Toiseksi eniten ääniä varapuheenjohtajavaalissa sai Elina Valtonen, 574. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu Anna-Kaisa Ikonen sai 568 ääntä.

– Totta kai se on iso viesti kokoomuksen kenttäväeltä, että kärkiäänimäärällä ykköspaikalle, Häkkänen kommentoi IS:lle.

Häkkäsen mukaan kokoomuksen kärkipaikka gallupeissa ei tarkoita varmistelua, vaan kokoomus aikoo esittää syyskaudella kantojaan aiempaa voimakkaammin.

Häkkäsen mukaan Suomi on menossa ”tosi pahaan rapakuntoon”. Häkkänen katsoo, että ”sote on aivan levällään ja hoivapalvelut rapistuvat”.

– Nyt haetaan puolueilta ja kansalaisilta yhteistä ymmärrystä, että halutaanko Suomi laittaa kuntoon. Suomi kuntoon -teema on sellainen, jonka pitäisi herättää myös keskustaa.

Keskusta esitti omassa puoluekokouksessaan erityistalousalueen perustamista itäiseen Suomeen.

Mäntyharjulta Itä-Suomesta kotoisin oleva Häkkänen ei lämpene idealle.

– Niitä voi selvittää, ne voivat toimia osittain. Keskustan kannattaisi valtiovarainministeripuolueena havahtua siihen, että koko Suomi on nyt lirissä. Se ei riitä alkuunkaan, että keskitytään vain muutaman alueen pelastamiseen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti lauantaina linjapuheessaan hyvinvointisopimuksen tekemistä.

Sdp:n varapuheenjohtaja Niina Malm ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta näkivät esityksessä heti kaikuja Juha Sipilän (kesk) hallituskauden kilpailukykysopimuksesta.

– Tehdään tämä nyt selväksi kikyttelijöille, että tällä ei ole mitään tekemistä kilpailukykysopimuksen tai yhteiskuntasopimuksen kanssa, Orpo kommentoi.

Orpon mukaan kysymys on siitä, että ”kun suomalainen ihminen tekee työnsä, hoitaa oman hommansa, maksaa veronsa, niin hän saa veronmaksulleen ja osallistumiselleen oikeudenmukaisen vastineen hyvinvointiyhteiskunnalta”.

Kokoomus haluaa muun muassa keventää työn verotusta kaikissa tuloluokissa.

Sdp:n eduskuntaryhmäpuheenjohtaja Antti Lindtman katsoi tiedotteessaan, että suurimmat hyötyjät olisivat yli 100 000 euroa vuodessa tienaavat.

– Heille Orpo lupaa jättipottia: tuhansien eurojen veronalennuksen joka vuosi samalla kun työntekijöille, hoitajille, opettajille ja pienyrittäjille on Orpon velkakassasta jäämässä vain työttömyysturvaan ja muuhun sosiaaliturvaan suunnatut leikkaukset, Lindtman arvosteli.

Source Link is.fi