Banner Before Header

Ennennäkemätön pyramidi sai selostajan hurmioon – katso Suomen cheermaajoukkueen koko MM-kultaohjelma

Suomi voitti cheerleadingin MM-kisoissa naisten cheersarjan maailmanmestaruuden.

Kyseessä oli Suomen neljäs perättäinen mestaruus.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Yhdysvaltain Orlandossa ratkotussa MM-kamppailussa toiseksi sijoittui Yhdysvallat, joka hallitsi lajia vuosia ennen Suomen kultaputkea. Pronssi meni Saksaan.

–  Ehdottomasti meidän koko kauden paras (suoritus), kapteeni Emmi Reenkola iloitsi Suomen Cheerleadingliiton videolla.

Kultajoukkue! Päävalmentaja Maria Wahlroos kuvassa oikealla.

Suomi tarrasi kultaan puhtaalla ja huippuvaikealla ohjelmallaan. Heti ohjelman musiikkiosuuden avannut alkupyramidi sai kansainvälisen lähetyksen selostajan haukkomaan henkeään.

– Vau. Tuo on yksi niistä hetkistä! Kukaan ei ole tehnyt tuota pyramidia kilpailussa! Se tehtiin täydellisesti, selostaja hehkutti.

Kyseinen pyramidi nähtiin naisten cheersarjassa siis ensimmäistä kertaa. Videolla se näkyy ajassa 1.30.

Suomen joukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos kertoi, mitä pyramidissa oikeasti tapahtuu ja miksi se on niin haastava.

– Sitä kutsutaan Arabian pyramidiksi. Yläihminen heitetään niin, että hän lähtee selin kohti pyramidia. Hän tekee matkalla puolikkaan kierteen ja sen jälkeen eteenpäin voltin, Wahlroos selitti.

– Se on vaikea, koska siinä pitää olla niin paljon ilmaa, että ehtii tekemään vaadittavat liikkeet. Ja koska se kierii sekä akselisuunnassa että yhden kokonaisen voltin eteenpäin.

Suomen finaaliohjelma sujui puhtaasti.

Nostot onnistuivat.

Cheermaajoukkue pääsi MM-kilpailussa ensi kertaa yleisön eteen sitten vuoden 2019. Koronaviruspandemian takia kevään 2020 kisat peruuntuivat, ja vuoden 2021 maailmanmestaruudet ratkesivat lopulta viime syksynä virtuaalikilpailussa.

Orlandon lämmössä Suomen joukkue pääsi myös jatkamaan tuttua kultaperinnettään.

– Perinteiseen tapaan heitettiin meidän valmentajat uima-altaaseen ja hypättiin perässä, kapteeni Reenkola kertoi.

– Fiilikset on edelleen tosi sanoinkuvailemattomat. Me haluamme tosi paljon kiittää meidän faneja ja koko yleisöä. Koko päivän tunnelma kiteytyi ohjelman jälkeen, kun saimme jäädä kiittämään yleisöä, Reenkola tunnelmoi lauantaina.

Loppupyramidissa kelpasi tuulettaa.

Naisten cheermaajoukkue pääsi MM-kilpailussa ensi kertaa yleisön eteen sitten vuoden 2019. Koronaviruspandemian takia kevään 2020 kisat peruuntuivat, ja vuoden 2021 maailmanmestaruudet ratkesivat lopulta viime syksynä virtuaalikilpailussa.

Suomi on cheerleadingin mahtimaa.

Source Link is.fi