Banner Before Header

Ensimmäiset kuvat julki: tältä Aku Sipola näyttää Vesa-Matti Loirina – Riku Nieminen nähdään Speden roolissa

Viihdealan moniosaajan Spede Pasasen elämästä kertovan Spede-elokuvan kuvaukset ovat täydessä vauhdissa Helsingissä. Svenska Teaterissa kuvattiin maanantaina 70-luvulle sijoittuvaa kohtausta, jossa Uuno Turhapuro -elokuva oli saanut yleisöltä kiitosta ja siitä järjestettiin juhlanäytös.

Tuoreista kuvista paljastuu, että Riku Nieminen on roolissaan aivan kuin Spede Pasanen. Spede Pasanen eli Riku Nieminen piti kohtauksessa yleisölle puheen juhlajuoma kädessään. Nieminen oli stailattu Pasaseksi partaa, laseja ja huolellisesti valittua asua myöten.

Elokuussa menehtynyttä Vesa-Matti Loiria näyttelee uutuuselokuvassa Aku Sipola.

Riku Nieminen Spede Pasasena ja Aku Sipola Vesa-Matti Loirina. Svenska Teaterissa kuvattiin maanantaina 70-luvulle sijoittuvaa kohtausta.

Niemisen puhuessa mukaan eksyi tuttu ”eh”, joka kuului usein myös Speden puheessa. Myös eleet olivat tuttuja: kädet heiluivat puheen mukana ja pää oli sopivasti vinossa.

Aku Sipola oli puolestaan ottanut haltuunsa Vesa-Matti Loirin tunnetuksi tekemän kaatuilun.

Elokuvassa nähdään liuta muitakin ykkösrivin tähtiä. Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena Joonas Nordman.

Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen.

Näyttelijä Marjatta Raitaa esittää Helmi-Leena Nummela. Raita tunnettiin urallaan erityisesti roolihahmostaan Elisabeth Turhapurona eli Uuno Turhapuron vaimona.

SPEDE-ELOKUVA tarkastelee Speden ja hänen yhteistyökumppaniensa innovatiivisinta vaihetta elokuvan tekemisen kautta aina 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan läpimurtoon 1970-luvun alkupuolella. Aiemman mediatiedotteen mukaan elokuvassa tullaan näkemään muun muassa Uuno-hahmon syntytarina. Lisäksi se päästää katsojan seuraamaan Speden taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan.

Elokuvan ohjaa Aleksi Delikouras ja sen on käsikirjoittanut Antti Heikkinen. Elokuvaa kuvataan Suomessa ja Liettuassa, ja se saapuu valkokankaille syksyllä 2023.

Spede-elokuvasta julkaistiin pieni maistiainen aiemmin tänä syksynä.

Spede-elokuvan tuottavat Yellow Film & TV:lle Olli Haikka ja Marko Talli. Elokuvan levittää Nordisk Film. MTV3 ja C More ovat hankkineet elokuvan televisio- ja streaming-oikeudet.

Elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen Spede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin.

Source Link is.fi