Banner Before Header

Ensitreffit alttarilla -sarja kokee jättimullistuksia: uusi asiantuntija ja täysin uusi konsepti – parit saman katon alle

Suosittu Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu syksyllä uudistuneena, sillä ohjelman pitkäaikainen asiantuntija, erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen jättää sarjan.

Uutena asiantuntijana nähdään saman alan osaaja, erityistason seksuaaliterapeutti Tapani Alanen. Ohjelmassa jatkavat myös viime kaudelta tutut asiantuntijat pastori Kari Kanala ja ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa.

Sarjassa Alasta kiehtoo se, kuinka se auttaa ohjelmassa esiintyvien parien lisäksi myös katsojia.

– Tämä on ihana ohjelma siksi, että se kannustaa puhumaan asioista ja ongelmista. Omalla työskentelyllä haluan viestittää sitä, että usein ongelmat ja pulmat on ratkaistavissa ja korjattavissa ja ettei tarvita isoa kynnystä hakea apua parisuhteeseen.

Terapeuttina Alasta kiinnostaa ihmismielen moninaisuus ja erilaisuus. Hän haluaa auttaa ihmisiä elämän vaikeissa tilanteissa sekä etsimään tuoreita näkökulmia ja vaihtoehtoisia toimintatapoja erilaisissa ongelmatilanteissa.

Kumppaninsa kanssa yli 25 vuotta yhtä pitänyt Alanen näkee roolinsa ohjelmassa selkeänä: parien luotettavana tukipilarina ja auttajana rakkauden ainutlaatuisessa matkassa.

– Olen pareja varten kaikissa tilanteissa ja olen valmis antamaan kaiken sen osaamisen ja taidon, ilon ja innostuksen mitä minulla on. Ohjeinani on: Älä pelkää tunteita, ota ne vastaan, ole oma itsesi, heittäydy ja iloitse. Suuri seikkailu odottaa, uskokaa ihmeeseen.

Sarjan yhdeksännellä kaudella keskeisinä teemoina käsitellään yhteistä elämää ja arkea, sekä läheisyyden ja kipinän merkitystä. Kauden aikana pohditaan myös, miten erilaisten elämäntilanteiden yhteentörmäys vaikuttaa parisuhteeseen.

Sarjan faneja hemmotellaan myös myöhemmin syksyllä, sillä uutuutena nähdään Ensitreffit alttarilla 2.0 -sarja, joka poikkeaa jonkin verran suosikkisarjasta, mutta pääidea on edelleen sama.

Uusien asiantuntijoiden valitsemat parit kohtaavat ensimmäisen kerran alttarilla, josta he pääsevät aloittamaan intensiiviset yhdessäolon kuukaudet. Tämän jälkeen edessä on tärkeä päätös: jatkaako vai ei.

Uutta on se, että kaikki pariskunnat asuvat omissa asunnoissaan samassa talossa ja tapaavat toisensa säännöllisesti yhteisillallisilla.

Kauden aika parit joutuvat punnitsemaan välitilinpäätöksien merkeissä sitä, haluavatko he vielä jatkaa yhdessä.

Ennen lopullista päätöstä yhdessäolosta kaikessa mukana ovat asiantuntijat hyvin ohjeiden ja oppien kanssa.

Asiantuntijat ovat eri henkilöitä kuin alkuperäissarjassa. Heidät ja molempien kausien avioparit julkistetaan myöhemmin syksyllä.

Source Link is.fi