Entinen huippuhiihtäjä Matti Heikkinen valittiin suomalaisen urheilun huippupestiin – ”Kannattaa lähteä, koska on sisäinen palo”

Matti Heikkinen on valittu Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön uudeksi johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1. syyskuuta.

Heikkinen, 38, on entinen huippuhiihtäjä, joka päätti uransa vuonna 2019. Heikkinen korvaa tehtävässä Mika Lehtimäen, joka erosi pestistä maaliskuussa.

Lehtimäki oli saanut syksyllä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Hän erosi tehtävästä pian sen jälkeen, kun varoitus tuli julkisuuteen. Huippu-urheiluyksikön johtajan pesti tuli avoimeen hakuun maaliskuussa.

Heikkinen kertoi tiedotustilaisuudessa tuovansa huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävään huippu-urheilijan perusarjen ymmärrystä.

– Sieltä syntyy urheilun ja valmennuksen tuki, sieltä syntyy ammattilaisuutta ja sitä kautta huippu-urheilumenestystä, Heikkinen sanoi.

Yle uutisoi viime viikolla, että Heikkinen on ehdolla huippu-urheiluyksikön johtajaksi. Tiedotustilaisuudessa hän avasi pohdintaansa, miksi oli päättänyt hakea tehtävään.

– Olen neljän lapsen isä ja miettinyt paljon, suosittelsinko lapsilleni huippu-urheilua. Olen tullut siihen tulokseen, että suosittelisin. Huippu-urheilu on kuitenkin aika turvallinen paikka mitata ihmisen suorituskyvyn rajoja, Heikkinen avaa.

– Jos sellaisessa työyhteisössä on mahdollisuus olla mukana, kannattaa lähteä, koska on sisäinen palo huippu-urheiluun.

Heikkinen voitti urallaan maailmanmestaruuden ja kolme MM-pronssia.

Heikkinen otti jo aktiiviurallaan kantaa huippu-urheilun epäkohtiin, ja kaksi vuotta sitten hän oli vahvasti sitä mieltä, että Suomeen tarvitaan huippu-urheilulaki.

Aktiiviuransa jälkeen Heikkinen on toiminut muun muassa Infrastruktuurirakentamiseen keskittyvän yrityksen viestintä- ja markkinointipäällikkönä sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksessa.

Lue myös:

Tutkija ihmettelee huippu-urheiluyksikön johtajan valintaprosessin ympärillä olevaa kiirettä – ”Kriisitilanne olisi ollut hyvä paikka ajatella uusiksi”

IL: Jan Vapaavuori ollut alusta lähtien tietoinen Mika Lehtimäkeen kohdistuneista vakavimmista syytöksistä

Huippu-urheiluyksikön johtoon 17 hakijaa – toimitusjohtaja Susiluoto: ”Nimitys tehdään ennen kesälomia”

Ulkopuolinen selvitys: Olympiakomitea rikkoi omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan Mika Lehtimäen jatkovalinnan yhteydessä

Olympiakomitean työntekijä Niina Toroi kertoo henkilöstön järkytyksestä – ”Luottamus erityisesti puheenjohtajiin ollut koetuksella”

Kulisseissa käytiin kovia keskusteluita Mika Lehtimäen tapauksesta – Mika Poutala antoi Jan Vapaavuorelle suoraa palautetta

Yle Urheilun tiedot: Mika Lehtimäen epäasialliseen käytökseen liittyi myös fyysistä kajoamista – varoituksen salaaminen ei ollut kohteena olleiden naisten toive

Mika Lehtimäki eroaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä

Source Link yle.fi