Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_459f6f1462c2113fafcd28dfd9840ae6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Epätyypillisen kova pakkanen lähestyy Rukaa, maailmancupin pakkasrajat voivat paukkua – kilpailujohtaja: ”Kilpailemaan kuitenkin päästään” – Uutisalue

Epätyypillisen kova pakkanen lähestyy Rukaa, maailmancupin pakkasrajat voivat paukkua – kilpailujohtaja: ”Kilpailemaan kuitenkin päästään”

Rukan maailmancup hiihdetään viikonloppuna kovassa pakkasessa.

Kuusamon Rukan kohdalla on viikonloppuna vahva korkeapaine, joka tekee ilmasta aurinkoisen ja kylmän.

– Perjantaina lämpötila on 15 pakkasasteen tienoilla. Todennäköisesti lauantaihin mentäessä korkeapaine on voimakkaimmillaan. Yöllä pakkasta voi olla 20–25 astetta. Päivälämpötilat voivat nousta 20 pakkasasteen lämpimämmälle puolelle. Tälläiset ei lämpötilat eivät ole tyypillisiä tähän aikaan vuodesta Rukalla, kertoo Ylen meterologi Nina Karusto.

Tämän hetkisen ennusteen mukaan viileintä säätä on luvattu lauantai-illaksi. Tällä hetkellä kylmimpään jaksoon on osumassa miesten perinteisen 15 kilometrin kilpailu ja naisten perinteisen kymppi. Molemmat kisat käydään väliaikalähtöinä.

Maastohiihdon puolella kilpailuille on asetettu kylmyysrajaksi 20 pakkasastetta. Tätä viileämmässä säässä ei hiihdetä.

Viimeisen sanan kilpailemisesta tekee viisihenkinen kilpailun tuomarineuvosto, jonka yhtenä jäsenenä on Rukan maailmancupin maastohiihdon kilpailujohtaja Niklas Turku.

– Hiihtokilpailua voidaan siirtää eteenpäin, se aiheuttaa tietysti ongelmia telvisionnissa. Lämpötilan lisäksi on tarkkailtava ilmankosteutta ja tuulennopeutta. Säätä tullaan seuraamaan tunti tunnilta. Tuomarineuvosto kuuntelee päätöstä tehdessään myös urheilijoita. Uskon että kilpailemaan kuitenkin päästään, Turku sanoo.

Kuusamossa kilpaillaan aikaisemmilta vuosilta tutuilla radoilla. Kaikki radan osat on saatu lumetettua jo kaksi viikkoa sitten.

Tänään Rukalla olosuhteet ovat olleet loistavat. Lunta ei sada ja pakkanen on 11 asteen tienoilla. Rukan maastohiihtojen kilpailujohtaja Niklas Turku odottaa viikonloppua levollisin mielin.

– Olen levollisin mielin. Täällä on ammattitaitoinen porukka järjestämässä kilpailuita ja valmistelut ovat sujuneet hyvin. Ainoa asia mihin emme voi vaikuttaa on sää, Turku sanoo.

Lue myös:

Source Link yle.fi