Banner Before Header

Erään yksikön asuvalinta lippu­juhlan päivän paraatissa kiinnitti katsojien huomion – ”Tämä oli ensimmäinen kerta”

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin kerääntyi lauantaina 4. kesäkuuta joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustus­korkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta ja veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Joukosta erottui selkeästi Helsingin Santahaminassa sijaitsevan Kaartin jääkärirykmentin Valmiusyksikkö. He olivat ainoana osastona pukeneet päällensä paraativaatteiden sijaan taisteluvarustuksen. Myös rykmentin komentaja eversti Asko Kopra kulki taisteluvarustuksessa.

Rykmentti teki asuvalinnoillaan historiaa.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun valtakunnallisessa paraatissa marssitaan taisteluvarustuksessa, rykmentistä kommentoitiin Ilta-Sanomille lauantaina.

Mitään isompaa symboliikkaa uudenlaiseen vaatetukseen ei kuitenkaan liittynyt.

– Varusmiehet käyttävät tätä varustusta normaalistikin esimerkiksi harjoituksissa. Päätimme paraatin suunnitteluvaiheessa, että paraatissa voimme näyttää myös yleisölle tätä uusinta varustusta.

Lue lisää: Kuvagalleria: Tältä Puolustus­voimain massiivinen paraati näytti Helsingissä – ”50 000 ihmistä ei voi olla kovin kaukana”

Lue lisää: Tältä näytti Hornetien ylilento Helsingin keskustan päällä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän ohimarssi keräsi lauantai-iltapäivänä valtavan yleisömäärän Helsingin keskustaan.

–  Pitkään aikaan ei ole ollut noin paljon ihmisiä Helsingin katujen varsilla, sanoi Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Jari Kaikko STT:lle lauantaina.

Tarkkaa yleisömäärää oli vaikea arvioida, koska ihmiset olivat levittäytyneenä katujen varsille noin 1,5 kilometrin matkalle.

–  Kyllä nyt puhutaan kymmenistä tuhansista ihmisistä, varmaan 50 000 ihmistä ei voi olla kovin kaukana, Kaikko arvioi.

Source Link is.fi