Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ff707404ed785c187ab3d12905410b68, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Erdogan kertoo keskustelleensa Sanna Marinin kanssa – näin hän vastasi Nato-jäsenyydestä kysyttäessä – Uutisalue

Erdogan kertoo keskustelleensa Sanna Marinin kanssa – näin hän vastasi Nato-jäsenyydestä kysyttäessä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kertoo käyneensä hyvin lyhyen keskustelun pääministeri Sanna Marinin (sd) kanssa.

Nato-ratifioinnista kysyttäessä Erdogan viittasi jälleen terrorismiin ja maiden erilaisiin tilanteisiin asiassa.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Erdogan sanoi torstaina tiedotustilaisuudessa Turkin vastustavan edelleen Ruotsin Nato-jäsenyyttä, kunnes sen vaatimukset Ruotsin tiukemmasta linjasta ”terroristijärjestöjä” vastaan täytetään.

– Niin kauan kuin terroristijärjestöt osoittavat mieltään Ruotsin kaduilla ja terroristit ovat läsnä heidän parlamentissaan, suhtautumisemme asiaan ei ole myönteinen, Erdogan sanoi toimittajille Prahassa.

Suomesta kysyttäessä Erdogan sanoi, että hänellä oli erittäin lyhyt mutta erittäin hyvä keskustelu pääministeri Marinin kanssa.

– Sanoin selvästi, että Turkin suhde Suomeen on hyvin erilainen kuin Turkin suhde Ruotsiin. Suomi ei ole maa, jossa terroristit juoksentelevat vapaana, niin kuin Ruotsi, Erdogan totesi.

– Mitä tulee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen, Naton pitää tehdä lopullinen päätös. Ja jos he tekevät päätöksen, joka on suosiollinen Suomen Nato-jäsenyydelle, teemme totta kai kaiken, mitä vaaditaan.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on tällä hetkellä enää Unkarin ja Turkin ratifiointeja vailla.

Source Link is.fi