Banner Before Header

Erdogan väläytti Suomen ja Ruotsin kanssa tehdyn Nato-sopimuksen vesittämistä

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan väläytti perjantaina Suomen ja Ruotsin kanssa tehdyn Nato-sopimuksen vesittämistä, mikäli ”Pohjoismaat eivät pidä lupauksiaan”, kertoo uutistoimisto Reuters.

Erdogan sanoi paluulennollaan Madridista medialle, ettei Suomen ja Ruotsin kanssa allekirjoitettu sopimus Turkin veto-oikeuden poistamisesta Nato-jäsenyyshakemuksissa tarkoita, että ”asia olisi käsitelty”. Erdoganin mukaan sopimus velvoittaa Pohjoismaat pitämään muistion mukaiset ”lupauksensa” muun mussa Turkin etsintäkuuluttamien terrorismiepäiltyjen luovuttamisesta.

Lue lisää: Erdogan vaatii Ruotsia luovuttamaan 73 ”terroristia” – Ruotsin oikeusministeriltä napakka vastaus

Lue lisää: Erdogan vaati Suomelta ja Ruotsilta lupauksien pitämistä – ”Huolestuttavaa”, sanoo tutkija Toni Alaranta

– Ilman parlamenttimme hyväksyntää tämä ei tule voimaan. Ei siis tarvitse kiirehtiä (ratifioimisessa), Turkin presidentti sanoi ja muistutti, etteivät Suomi ja Ruotsi ”ole vielä Nato-maita”.

– Pallo on nyt heillä.

Erdogan myös sanoi, että jos Pohjoismaat eivät luovuta vaadittuja henkilöitä, ”me teemme sen, mikä on tarpeen instituutioidemme ja yksiköidemme kautta”.

Madridin Nato-huippukokouksessa maiden allekirjoittama yhteisymmärrysasiakirja sisältää muun muassa kohtia terrorismin torjunnasta ja asevientilainsäädännöstä. Asiantuntijan mukaan sopimus sisältää aukkoja, jotka jättävät tilaa tulkintaeroille.

Source Link is.fi