Banner Before Header

Erdoganilta pahaenteinen uhkaus Kreikalle: ”Kehotamme olemaan varovainen”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on varoittanut Kreikkaa Twitterissä uhkaavaan sävyyn menemästä liian pitkälle Egeanmerellä tai se ”joutuu katumaan”. Asiasta kertoo uutistoimisto Euractiv.

Erdogan kirjoitti twiittinsä kreikan kielellä.

– Kehotamme Kreikkaa jälleen kerran olemaan varovainen, olemaan unelmoimatta ja pidättäytymään retoriikasta ja teoista, jotka johtavat tuloksiin, jotka kaduttavat myöhemmin, kuten tapahtui sata vuotta sitten, Erdogan twiittasi.

Kreikan entinen pääministeri Alexis Tsipras puolestaan vastasi Erdoganille turkiksi. Kreikan hallitus vetosi kansalliseen yhtenäisyyteen ”arvaamatonta naapuria” kohtaan.

– Kreikka suojaa itsemääräämisoikeuttaan kaikilta uhilta. Lopettakaa siis provokaatiot ja palatkaamme takaisin vuoropuheluun kansainvälisen oikeuden pohjalta. Vastaus talouskriisiin, jonka yhdessä kohtaamme, ei ole nationalismi, Tsipras kirjoitti.

Turkki yrittää demilitarisoida sen naapurissa olevat Kreikan saaret Egeanmerellä. Maan mukaan Kreikan armeijan läsnäolo on uhka Turkin turvallisuudelle.

Kreikkalaiset puolestaan vetoavat siihen, että myös Turkilla on asevoimia Egeanmeren toisella puolen. Lisäksi Kreikalla on huonoja muistoja lähes 50 vuoden takaa, kun Turkki valtasi pohjoisosan Kyproksen saaresta.

Source Link is.fi