Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_75db12336d6764e0bced6ea67989aafb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Erkki Tuomioja: Suomi tulee hakemaan Natoon vielä kevään aikana – ”On suoran ja avoimen puheen aika” – Uutisalue

Erkki Tuomioja: Suomi tulee hakemaan Natoon vielä kevään aikana – ”On suoran ja avoimen puheen aika”

Suomen Nato-jäsenyyteen penseästi suhtautunut kansanedustaja, ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd) myöntää Facebookissa uskovansa, että Suomi tulee hakemaan Naton jäsenyyttä vielä kevään aikana.

– On suoran ja avoimen puheen aika, hän kirjoittaa.

Ulkoasiainvaliokunta vieraili Tukholmassa eilen torstaina tapaamassa Ruotsin parlamentin puhemiehen Andreas Norlénin ja ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien edustajia sekä ulkoministeri Ann Linden ja puolustusministeri Peter Hultqvistin.

– Halusin kertoa ruotsalaisille kollegoille ja medialle, että Suomessa on nyt niin vahva yleisen mielipiteen tukema kansanedustajien enemmistö, että se tulee johtamaan Suomen jäsenhakemuksen toimittamiseen Natolle vielä kevätkauden kuluessa.

Tästä eivät muut ulkoasiainvaliokunnan jäsenet olleet hänen mukaansa eri mieltä..

Tuomioja ei ole itse kertonut julkisuuteen omaa kantaansa Suomen Nato-jäsenyyteen, mutta hänen on voinut tulkita suhtautuvan siihen melko kriittisesti.

Hän kritisoi myös sitä, miten asian käsittelylle eduskunnassa luodaan painetta ja kiiruhdetaan.

– Tämän totesin siitä riippumatta pidänkö Natoon hakeutumista hyvänä tai huonona asiana. Kantani ei tule valintaa ratkaisemaan, mutta en ole valmis sitä ilmaisemaan ennen kuin kaikki vaihtoehdot on huolellisesti arvioitu ja niiden seuraukset, riskit, edut ja haitat punnittu. Se on tosin vaikeata kun aikataulua forseerataan.

Päätti Suomi lopulta Naton suhteen mitä tahansa, tulisi Tuomiojan mielestä päätös tehdä yhdessä ja samansuuntaisesti Ruotsin kanssa.

– Olisi molempien maiden etujen mukaista päätyä samanlaiseen ratkaisuun. Sen voi ilmaista niinkin, että vaikka tekisimme jotain joka ei olisi kaikkein mielestä parasta turvallisuudellemme, niin on parempi tehdä sekin yhdessä Ruotsin kanssa, meni syteen tai saveen, hän kirjoittaa.

Source Link is.fi