Banner Before Header

Erkki Tuomioja tylyttää Nato-keskustelua amerikkalais­kanavalla: ”Olemme tavallaan sotapsykoosissa”

Suomen Nato-kannat kiinnostavat ulkomaita myöden. Amerikkalaisen radiokanavan NPR:n arvostettu toimittaja Frank Langfitt vieraili Helsingissä haastattelemassa suomalaisia poliitikkoja Naton tiimoilta.

Langfitt toi radiojutussaan esille, että suomalaisten vahva tuki Nato-jäsenyydelle voisi pikemminkin johtua Venäjän hyökkäyksestä johtuvasta shokista kuin todellisista riskeistä. Mielipidemittausten mukaan jo selvä enemmistö kannattaa Nato-jäsenyyttä.

Sosiaalidemokraattien pitkäaikainen kansanedustaja Erkki Tuomioja sanookin Langfittin haastattelussa, että keskusteluun liittyy suuria tunteita.

Tuomioja sanoo, että Suomi olisi joutunut jopa sotapsykoosiin.

– Yleisellä mielipiteellä on tietysti iso rooli. Mutta meille on juurtunut mieliimme pelko, jota itse asiassa myös media ruokkii. Voisin sanoa, että olemme tavallaan sotapsykoosissa, Tuomioja kertoo.

Toimittaja Langfitt kysyy ihmetellen, mitä Tuomioja tarkoittaa sotapsykoosiväitteellään. Tuomioja ei pidä realistisena sitä, että Suomi voisi odottaa joutuvansa jonain päivänä hyökkäyksen kohteeksi.

Tuomiojan mukaan Nato-jäsenyys voisi synnyttää jännitteitä Venäjän kanssa.

Langfitt kysyy Tuomiojalta lopuksi, onko tämä huolissaan siitä, että Suomi tekisi poliittisen päätöksen pelon ja tunteen perusteella.

– Olen myös huolissani julkisen keskustelun tasosta. Jokainen, joka kyseenalaistaa jäsenyyden, halveksitaan Putinin agentiksi, Tuomioja sanoo.

Tuomioja ei ole itse kertonut julkisuuteen omaa kantaansa Suomen Nato-jäsenyyteen, mutta hänen on voinut tulkita suhtautuvan siihen melko kriittisesti.

Source Link is.fi