Banner Before Header

Erotuomari houkutteli 14-vuotiaan seksiin ja lähetti rivoja kuvia – sai kovan tuomion

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut Superpesiksessäkin tuominneen miestuomarin kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.

Käräjäoikeuden ratkaisu ja oikeudenkäyntiasiakirjat sekä asianomistajien nimet on määrätty salassa pidettäviksi.

Ilta-Sanomat ei julkaise vastaajan nimeä suojellakseen alaikäisiä asiaomistajia.

Tapauksessa on kaksi asianomistajaa. 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistui törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö sekä seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta. 13-vuotiaaseen tyttöön puolestaan lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Käräjäoikeuden mukaan vastaaja oli ollut sukupuoliyhteydessä kesällä 2019 tuolloin 14-vuotiaan tytön kanssa. Mies ja asianomistaja olivat yhteydessä tekstiviestitse. Mies oli luvannut nuorelle tupakkiaskin seksiä vastaan.

Mies oli tekohetkinä 18–19-vuotias.

Oikeuden pöytäkirjan mukaan mies oli hakenut 14-vuotiaan sekä tämän 13-vuotiaan ystävän autollaan ja ajanut sillä kauemmas asutuksesta.

Tämän jälkeen hän oli pysäyttänyt auton ja ollut sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan tytön kanssa. 13-vuotias tyttö oli ollut tapahtumahetkellä auton etupenkillä.

Sukupuoliyhteyden jälkeen mies oli antanut kummallekin tytölle tupakka-askit.

Vastaaja on lähettänyt ainakin kahdesti kuvia omasta sukupuolielimestään tytölle, jonka kanssa hän oli ollut sukupuoliyhteydessä auton takapenkillä.

Mies kiisti toimineensa kuvatulla tavalla, mutta oikeuden mukaan kuvista tai aktista ei ollut epäselvyyttä.

Käräjäoikeuden mukaan riitaisaa sen sijaan oli, onko mies tiennyt asianomistajan olleen tapahtumahetkellä alle 16-vuotias.

Selvityksen mukaan 14-vuotias uhri ei ollut kertonut ikäänsä, eikä vastaaja ollut sitä kysynyt.

Vastaaja on saanut tietää tytön iän, mutta on epäselvää, tapahtuiko tämä ennen vai jälkeen sukupuoliyhteyden.

Oikeuden mukaan teon törkeyttä lisää se, että uhri on ollut henkilökohtaisten olosuhteidensa takia erityisen haavoittuvassa tilassa, ja sukupuoliyhteys oli tapahtunut korvausta vastaan.

Mies määrättiin maksamaan asianomistajille loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä yhteensä 3 500 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen tuli vajaan 4 000 euron asianajokorvaukset.

Pesäpalloliiton kilpailu- ja huippupesäpallon johtaja Timo Lamminen kommentoi tuomiota Ilta-Sanomille.

– Asia on selvinnyt meillekin vasta sen tultua julkisuuteen. Emme ole tienneet tästä hyvin valitettavasta tapauksesta mitään.

Vastaaja oli rekisteröity Superpesiksen oikeudenjakajaksi vielä kesällä 2021, mutta ei enää tälle kaudelle.

– Hän jäi omasta tahdostaan pois viime kesän jälkeen.

Source Link is.fi