Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_199b820d791b224da049c7d9c08059d6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Esapekka Lappi saunoi ajohaalarit päällä, Sardinian MM-ralli äärimmäisessä kuumudessa – autojen hämmentävät tekniset ratkaisut puhuttavat – Uutisalue

Esapekka Lappi saunoi ajohaalarit päällä, Sardinian MM-ralli äärimmäisessä kuumudessa – autojen hämmentävät tekniset ratkaisut puhuttavat

Sardinian MM-ralli alkaa torstaina. Ennakkotunnelmia ja EK 1 alkaa TV2:ssa sekä Yle Areenassa kello 18.30.

Rallin MM-pisteistä kamppaillaan tällä viikolla Sardinian hurjassa paahteessa. Ennusteiden mukaan lämpötilat lähentelevät jopa 40 asteen lukemia. MM-sarjaa johtava Toyota-kuljettaja Kalle Rovanperä odottaa piinaavia päiviä.

– Lämpötilat vaikuttavat sellaisilta, etten haluaisi olla autossa, mutta eihän sille mahda sitten mitään. Auton ilmanvaihdon kanssa on ollut paljon ongelmia, olemme yrittäneet testeissä vähän kaikenlaista, Rovanperä kertoi.

Rovanperä starttaa reitille jälleen ensimmäisenä. Portugalissa tämäkään ei pysäyttänyt nuorta suomalaista, mutta nyt haasteet ovat ehkä vieläkin kovemmat.

– Portugalissa tuntui siltä, että pystyi paikkaamaan, kun aamuisin oli vielä viileää. Tietkin olivat erilaisia, oli enemmän tilaa käyttää tietä. Mutta täällä on koko ajan kapeita ja teknisiä teitä, joten ajamalla ei voi hirveästi paikata, Rovanperä arvioi.

Tallikaveri Esapekka Lappi on valmistaunut kuumuuteen saunomalla ajohaalarit päällä.

– Istuin ajopuku päällä saunassa. Oli varmasti tosi hyvä juttu, koska autossa on kieltämättä erittäin lämmintä. Kyllähän siinä hikeä pukkaa, Lappi tuumi.

Pakoputkien kanssa erikoisia kompromisseja

Uusissa Rally1-autoissa on tehty erikoisia kompromisseja. Pakoputket kulkevat autojen sisällä ja kuumentavat autoja entisestään kartanlukijan puolelta.

Yle Urheilun asiantuntija Miikka Anttila näkee, ettei tällaisia pulmia ratkaista ihan nopeasti.

– Jos ja kun näin, niin asiaa on vaikea korjata ainakaan missään lyhyessä ajassa. Eristeitä voidaan tehdä, mutta kyllä lämpö jää lopulta auton rakenteisiin, Anttila arvioi.

Anttila odottaa, että hurjat lämmöt voivat tuoda ongelmia autojen hybridiyksiköille.

– Portugalissa ei nähty ongelmia autojen lämpöjen kanssa, mutta nyt kun mennään äärimmäisiin olosuhteisiin, niin en yllättyisi, jos nyt tulisi ongelmia, Anttila mietti.

Anttila muistuttaa, että ajopäivät ovat erityisesti Sardiniassa todella pitkiä.

– Lähdetään todella aikaisin aamulla ja päästään myöhään illalla huoltoon. Jos lämpöä on lähes 40 astetta, niin tulee todella uuvuttavia päiviä, Anttila ennakoi.

Lue myös:

Lappi huimassa lyönnissä testipätkällä, Rovanperä paransi – Huttunen pääluokkaan Jyväskylässä? Näin kuski kommentoi | Yle seuraa Sardinian MM-rallia

Hurjaa dominointia! Kalle Rovanperälle jälleen voitto MM-rallissa – nousi harvalukuiseen suomalaisjoukkoon

Tämä hetki ratkaisi kovan kaksintaistelun Kalle Rovanperälle – asiantuntija kuvailee suomalaisen kilpakumppanin epätoivoa

Source Link yle.fi