Espoon GP:ssä loukkaantuneella Elina Lampelalla nilkkavamma – ainakin pari viikkoa sivussa ja MM-kisat vaarassa

Seiväshyppääjä Elina Lampela oli huippuvireessä keskiviikkoiltana Espoossa.

Lampela ylitti korkeudesta 450 melko vaivattomasti ja tavoitteli sen jälkeen omaa ennätystään korkeudesta 460. Limboksi jääneen hypyn alastulo kuitenkin epäonnistui ja Lampela päätyi loukkaamaan jalkaansa.

– Vaihdoin siinä seipään ja itse hypyssä ponnistus lähti pikkaisen alta. Kun laskeuduin etupatjalle, piikkari otti kiinni patjan reunaan ja laskeuduin jalan päälle koko painolla, Lampela selitti tilannetta Yle Urheilulle.

Röntgenkuvista ei löytynyt murtuneita luita, mutta magneettikuvaus paljasti nilkassa olevan nivelsidevamman.

Elina Lampela istuu patjalla.
Ensihoitona nilkkaan annettiin välittömästi kylmää ja kohoasentoa valmentaja Rauli Pudaksen johdolla.Lehtikuva

Nilkkavamma pitää lääkärin arvion mukaan Lampelan sivussa nyt ainakin parin viikon verran, pahimmassa tapauksessa jopa kuukauden.

– Mitään ei mennyt onneksi poikki, ei niin paha kuin olisi voinut olla. Kyllä tänä kesänä tulen vielä kisaamaan, Lampela vakuutti.

Mitä käy Lampelan MM-kisoille?

Lampelan oma ennätys 453 on viime kesältä. Ennen ikävää loukkaantumista Lampelan hyppy kulki loistavasti, joten tavoitteet kesän suhteen ovat korkealla.

– Olen tällä hetkellä todella hyvässä kunnossa. Eilen oli tavoitteena hypätä EM-raja 460. Uskon, että päälle 460 hyppyjä minulta nähdään, kunhan nilkka kuntoutuu.

Ennen eilistä kilpailua Lampelan oli kansainvälisessä seiväsrankingissa sijalla 30. Rankingin 32 parasta pääsevät heinäkuun puolessa välissä Yhdysvalloissa järjestettäviin MM-kisoihin.

Ranking sulkeutuu kahden ja puolen viikon kuluttua 26. kesäkuuta. Lampelan nilkalla tarvittavien kisojen kasaan saamisessa ennen sitä voi tulla todella kova kiire.

– MM-kisat ovat ehdottomasti kesän tavoitteena, mutta nyt tuli pieni mutka matkaan. Aikaa ei ole liikaa. Toivon, että pääsisin hyppäämään vielä ennen rankingin sulkeutumista, mutta todella vaikea sanoa, Lampela pohtii.

Lampelan tämänhetkiset rankingpisteet eivät välttämättä riitä kisalipun lunastukseen, sillä takaa on tulossa vielä paljon kisoihin pyrkiviä urheilijoita. Pettymys karsiutumisesta olisi tietenkin suuri.

– Kun viime kesänä oli jo olympialaisissa, tavoite ei voi olla pienempi kuin MM- ja EM-kisoissa. Ulosjäänti olisi iso pettymys. Viime vuonna olympialaiset olivat hankala paikka, ja senkin takia tarvitsen lisää arvokisakokemusta.

Lue myös:

Annimari Kortteelta kysymyksiä herättävä lausunto – onko MM-haaveet jo kuopattu? Valmentaja: ”Tilanne ei ole yhtä hyvä kuin olisimme toivoneet”

Kortteen ilta päättyi keskeytykseen, naisilla huima seiväskisa, Tervo säkenöi moukarissa – katso GP-illan kohokohdat

Antti Vikströmin uran mustin hetki osui olympialaisiin – harvinainen epäonni antoi jousiampujalle tärkeän opetuksen

Oliver Helanderin kipuileva olkapää rauhoitetaan kortisonipiikillä – antidopingsäännöt estävät osallistumisen Espoon GP:hen

Source Link yle.fi