Banner Before Header

Espresso House pyytää anteeksi työn­tekijöiltään – taustalla Ylen selvitys keskuskeittiön ongelmista

Yle julkaisi sunnuntaina kattavan selvityksen, jossa Espresso Housen keskuskeittiön entiset työntekijät kertoivat heikoista työoloistaan.

Työntekijöiden mukaan työolot olivat pahimmillaan hengenvaaralliset ja tuotteiden hygieniataso jopa heikko. Henkilöstöä oli liian vähän. Työntekijät joutuivat tekemään usein ylitöitä, eikä taukoja ollut aina mahdollista pitää.

– Keskuskeittiö on kuin hikipaja. Ei ole taukoja tai aikaa käydä vessassa. Monesti en ehtinyt syödä mitään. Joskus tuntui, etten ehdi edes hengittää, Ana-Maria Albastroiu kertoi Ylelle entisestä työpaikastaan.

Kahvilaketju julkaisi sunnuntaina tiedotteen, jossa se pyytää anteeksi ilmitulleita epäkohtia.

– Olemme syvästi pahoillamme, että emme ole onnistuneet takaamaan keittiömme työskentelyoloja, varmistamaan ruuan asianmukaista käsittelyä ja henkilökuntamme työhyvinvointia arvojemme mukaisesti, tiedotteessa kirjoitetaan.

Kahvilaketju myöntää, että keskuskeittiöllä oli henkilöstövajetta viime kesänä ja alkusyksystä. Yhtiö on sen jälkeen rekrytoinut ja kouluttanut lisähenkilökuntaa keskuskeittiön tarpeisiin.

Tästä huolimatta kahvilaketju näkee ”välttämättömänä” keittiön sulkemisen siihen asti, kunnes sillä on ”nykyiseen työmäärään sopivat tilat ja työvälineet.” Nykyisen keittiön toiminta loppuu välittömästi.

– Olemme pahoillamme, että työtä ei ole johdettu asianmukaisella tavalla, henkilöstön turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtien. Otamme tämän erittäin vakavasti ja jatkamme keittiön toimintaa vasta, kun puutteet käytännöissä on selvitetty perinpohjaisesti ja ongelmat johtamisessa korjattu, tiedotteessa kerrotaan.

Espresso Housen mukaan keskuskeittiö muuttaa entistä isompiin ja parempiin tiloihin tämän vuoden keväällä.

Keskuskeittiön toiminta ja henkilöstö siirtyvät väliaikaisesti muihin tiloihin, kuten muutamiin pääkaupunkiseudun kahviloihin. Joidenkin kahviloiden tarjontaa saatetaan toistaiseksi supistaa.

Source Link is.fi